Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Přerušovaná soulož - nepřítel dokonalého sexu.

Autor článku: redakce Zerex.cz 15.05.2018 00:00 Přerušovaná soulož

Nebaví vás sex s kondomem? Je vám to nepříjemné? Dostatečně si jej tak neužijete a stejně máte stále pochybnosti o jeho spolehlivosti? Pak už jste určitě někdy slyšeli pojem přerušovaná soulož. Nejedná se totiž o žádnou převratnou novinku. Přerušovanou soulož provozovali už naši rodiče a ví se o ní stovky let. Ovšem je to skutečně cesta tím správným směrem? Není přece jen více nepříjemná než klasický sex s kondomem? Jaká jsou její rizika? A jak efektivně nahradit přerušovanou soulož, abyste si oba sex užili, a to bez následků?

Vše, co byste měli vědět o přerušované souloži

Jak už samotný název napovídá, přerušovaná soulož spočívá v tom, že těsně před vyvrcholením dojde k přerušení styku a muž vyvrcholí mimo vagínu. Nedojde tak k uvolnění spermií do dělohy a k následnému možnému oplodnění vajíčka a tedy ani k těhotenství. Tak zní teorie, ovšem praxe je mnohem, mnohem složitější.

Přerušována soulož není pro začátečníky

Aby vše proběhlo tak, jak má, musí být muž dostatečně zkušený a přesně vědět, kdy penis z vagíny vytáhnout. Musí dokonale znát své tělo a na sekundu přesně odhadnout okamžik, kdy u něj dojde k vyvrcholení. Pokud tedy muž trpí předčasnou ejakulací, určitě tato metoda pro něj nebude vhodná. Navíc by přerušovanou soulož rozhodně neměli zkoušet začátečníci. Ti nejen, že ještě dokonale neznají své tělo, ale také nemusí přesně odhadnout kýžený okamžik a nakonec vyvrcholit ještě ve vagíně. Takže pokud vás zajímalo, zda je přerušovaná soulož vhodná pro všechny, jednoznačná odpověď zní ne. Přerušovaná soulož je vhodná jen pro zkušené milence. 

Je to vhodná prevence před otěhotněním?

Navíc ani v případě včasného vysunutí penisu z vagíny není ještě zaručeno, že nedošlo k oplodnění vajíčka. Během soulože je totiž z penisu vylučována čirá tekutina, tzv. preejakulát, který obsahuje spermie, a k oplodnění tedy může dojít i tak. Ač tedy dojde k samotnému vyvrcholení mimo vagínu, k oplodnění i tak může dojít. U přerušované soulože se proto uvádí spolehlivost zhruba jen 81 až 96 %. To kondom vám může zaručit bezpečnost až 99 % a hormonální antikoncepce až v 98 % případů.

Stojí vůbec přerušovaná soulož za to?

Nebudeme vám nic namlouvat, přerušovaná soulož není ani nic příjemného. Dostatečně se při ní neuvolníte, neboť se stále kontrolujete, aby nedošlo k nechtěnému okamžiku. Pořád na to musíte myslet. Neustále se hlídáte a nakonec ani nevyvrcholíte u samotného sexu, ale jen například během ruční stimulace. Zkrátka nic příjemného, jak by to u sexu správně mělo být. Stále k tomu všemu hrozí riziko přenosu pohlavních chorob nebo dokonce i otěhotnění. Zkrátka to vůbec nestojí za to! Jednou na zkoušku možná, ale pravidelně vás to brzy přestane bavit.

Největší rizika přerušované soulože

Jak už jsme zde nakousli, největším rizikem je nejen početí, ale i přenos nějaké pohlavní nemoci. Tím, že mezi vámi neexistuje žádná bezpečnostní bariéra v podobě kondomu, může dojít k přenosu pohlavních nemocí, jako je AIDS, syfilis, kapavka nebo třeba chlamydie. Pokud tedy provozujete přerušovanou soulož s náhodnými partnery, vystavujete se obrovskému riziku. A co hůř, může kvůli tomu dokonce dojít i ke snížení vaší sexuální touhy.

Natolik se totiž na to soustředíte, až úplně zapomenete na samotný sex a požitek z něj. Rizik s přerušovanou souloží je totiž tolik, že se rychle dostanete do stresu, a ten, jak známo, nejde se sexem dohromady. Může dojít nejen k poklesu vašeho libida, ale také k poklesu vzrušení u vaší partnerky. A nakonec ani jeden z vás nedosáhne vrcholu. Stojí vám to tedy za to?

Jak přerušovaný sex efektivně nahradit?

Pokud si chcete sex skutečně dostatečně užít, máte na výběr dvě možnosti. Buď si pomůžete k dostatečnému prodloužení samotného styku. Díky tomu dovedete vaši partnerku k vyvrcholení a sami následně vyvrcholíte mimo vagínu. Nebo použijete nějakou jinou běžně dostupnou podobu antikoncepce.

Prodlužte sex až k vrcholu

U první možnosti vám můžeme doporučit doplněk stravy Zerex Extralong. Ten, jak je známo, podporuje libido, přispívá výdrži při sexu, stimuluje erekci, prodlužuje pohlavní styk a příznivě ovlivňuje intimní život. V některých případech uživatelé uvádějí prodloužení pohlavního styku až o 30 minut. Během této doby dostatečně uspokojíte svou partnerku a následně vyvrcholíte i vy sami.

Možné druhy antikoncepce

Druhou možností je výběr nějaké jiné vhodné antikoncepce. Kondom vám třeba nemusí vyhovovat, ale vyzkoušet můžete i jiné možnosti, například hormonální antikoncepci, nitroděložní tělísko, pesar či vaginální kroužky. Možností je samozřejmě mnohem více. Záleží spíše na vás, na vašich preferencích a na tom, co vám bude nejvíce vyhovovat. Stále však platí, že s náhodným partnerem je kondom základ prevence a zdravého sexuálního života. Jen tak zabráníte možným rizikům. Na nic jiného se spolehnout nemůžete. Jen s dlouhodobým partnerem můžete vyzkoušet nějakou jinou antikoncepční možnost. problém s ejakulací



předčasná ejakulace prodloužení pohlavního styku přerušovaná soulož
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow