Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Podpora erekce

Problémy s erekcí - proč trápí muže v mladém věku i po padesátce?

03.12.2019 00:00 problemy-s-erekci-priciny

Že jsou problémy s erekcí spojené pouze s pány ve vyšším věku? Že mladíci nemohou mít žádné problémy s erekcí? Že se tento problém týká pouze nezdravě žijících? Chyba lávky! Vůbec ne! Toto je snad ten nejrozšířenější mýtus o erekci vůbec. Problémy s erekcí, slabá erekce, nebo erektilní dysfunkce může potkat každého muže na planetě. Nezáleží na tom, zda žijete ve městě nebo na vesnici, jak vysoký příjem máte, anebo jakým životním stylem žijete. Jak to? Proč tomu tak je? Jak se projevují problémy s erekcí v mladém věku? A jak po 50? Mají tyto potíže něco společného, anebo se jedná naprosté o protipóly? Na to se podíváme právě v tomto článku.

Erekce v mladém věku

V mládí by měl být muž plný síly, energie a nadšení do plození dětí a rozšiřování svého rodu. Tak to tedy alespoň máme zakořeněno v naší DNA. Tak by tomu správně mělo být. Jenže člověk míní, život mění. Podle Světové zdravotnické organizace trápí problémy s erekcí ročně asi 15 % mužů na světě

Problémy s erekcí v mládí

Často už i mladí muži bojují s problémy s erekcí, s příliš slabou nebo krátkou erekcí. Buď nedokážou dosáhnout pevné erekce vůbec, anebo na příliš krátkou dobu, takže stejně o nějakém plnohodnotném pohlavním styku nemůže být ani řeč. 

Jaké poruchy erekce známe?

Proč tomu tak je? Proč mladé muže trápí potíže s erekcí? Co za tím stojí?

Příčiny problémů s erekcí v mladém věku

Příčin může být několik. Většinou se ale na prvních příčkách v případě mladých mužů usazuje psychika a nejrůznější psychické bariéry

Psychické příčiny problémů s erekcí v mladém věku

Ať už je to strach ze selhání, nedostatek sexuálních zkušeností, vztahové problémy, problémy v rodině, občas možné také úmrtí v rodině, nebo zkrátka nízké sebevědomí. To všechno může mladého muže natolik ochromit, že ač má mužského pohlavního hormonu v těle na rozdávání, ač je plný síly a elánu, ač se rozhodně nemá za co stydět, stejně u něj dojde při sexu k selhání. A pokud takových případů přibývá, může si pak nést do konce svého života šrám na duši a už navždy může pochybovat o své vlastní mužnosti a sexualitě.

Psychologická nadstavba hraje při sexu obrovskou roli. Nejistota z očekávání, partnerské či manželské konflikty, nedostatek sebedůvěry a pokles nálady v důsledku stresu, deprese, situační či generalizované úzkosti to všechno může vaši sexualitu přechodně ochromit,” potvrzuje uznávaný odborník v oblasti sexuologie MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Fyzické příčiny problémů s erekcí v mladém věku

Fyzické příčiny jsou v tomto případě spíše okrajové, neboť mladé muže ještě často netrápí žádná závažná nemoc, vysoký krevní tlak ani třeba rakovina. Samozřejmě občas na vině může být i ona nějaká fyzická příčina, například chřipka, nachlazení nebo obyčejná fyzická únava, avšak u mladých mužů jsou to skoro vždy spíše příčiny psychického rázu.

Erekce ve středním věku

Jak muž stárne, nabírá postupně důležité životní zkušenosti, usazuje se, má už několik let stejnou partnerku, zavede si pravidelné životní i sexuální rutiny a psychických zábran v sexu logicky přirozeně ubývá. Takový muž se už většinou sexu nebojí, nemá obavy ze svého selhání, ví přesně, kam sáhnout, a přesně zná své limity. 

Sexuální vitalita: 7 triků, díky kterým si užijete sex až do stáří

Přesto i on může zažít sexuální selhání. I mu se nemusí postavit, i on nemusí dosáhnout dostatečně pevné erekce. 

Problémy s erekcí ve středním věku

V takovém případě se už pomalu začínají hlásit o slovo nejzávažnější celosvětové civilizační choroby, a to stres, workoholismus, přepracovanost, vysoký krevní tlak, cukrovka, rakovina.

Psychické příčiny problémů s erekcí ve středním věku

Ač je stále takový muž plný energie a sil, pomalu ale jistě začíná podléhat společenskému tlaku, který je na něj vyvíjen. Aby byl skvělým otcem, dokonalým zaměstnancem, perfektním manželem a ještě k tomu dechberoucím milencem. Pokud chce toto všechno zvládat, je logické, že dřív či později bude pod tlakem a ve stresu. A to je právě ona nejčastější příčina erektilních selhání ve středním věku. 

Stres a erekce jsou totiž silně propojené nádoby. Pokud jste neustále ve stresu, negativně se to projeví i v posteli.

Vídám hodně mužů kolem čtyřicítky a padesátky, kteří jsou velmi úspěšní ve vysoce stresující práci a spousta z nich má erektilní dysfunkci,“ uvádí doktor Kevin Alan Walker.

Fyzické příčiny problémů s erekcí ve středním věku

Co se týče fyzických příčin, tady už se začínají hlásit o slovo některé vážné nemoci. Nezdravý životní styl, nedostatek pohybu, málo spánku a odpočinku, nezdravý jídelníček, stres, kouření, nadměrné pití alkoholu. To všechno si pomalu ale jistě na vašem organismu vybírá daň. 

Zpočátku je to zcela nepostřehnutelné. Jednou je vám pouze víc blbě, jindy přijdete pozdě do práce, další den máte popelavou pleť. Jenže pokud takto žijete dlouhodobě už několik let, mohou tyto drobné projevy nezdravého životního stylu přerůst v závažnou erektilní dysfunkci, vysoký krevní tlak, problémy s cévami, nedostatečné prokrvení organismu, vysoký krevní cholesterol, či dokonce v rakovinu.

Prof. MUDr. Jaroslav Meluzín, CSc. doplňuje: „ED je zhruba v 80 % podmíněna příčinou organickou, zbylých 20 % připadá na příčiny psychogenní. Z organických příčin je nejčastější porucha vaskulogenní, která vede k nedostatečnému přítoku krve do kavernózních těles penisu. Z vaskulogenních příčin převažují ateroskleróza cévní stěny a porucha funkce cévního endotelu, která aterosklerózu většinou doprovází, ale může být příčinou ED sama o sobě.

Erekce po 50

Jak se blíží důchodový věk, člověk cítí, že už síly rapidně ubývají. Hladiny základních pohlavních hormonů rychle klesají, pevnost erekce už dávno není to, co bývala, a zdravotních problémů začíná skokově přibývat. 

V takovou chvíli už se stírá hranice mezi psychickými a fyzickými příčinami problémů s erekcí. Obě už mají v sexualitě daného muže pevné místo.

Sex po 50: Toto jste o něm nevěděli!

Psychické příčiny problémů s erekcí po 50

Ty psychické proto, že každým dalším selháním klesá danému muži sebevědomí, je čím dál tím rozladěnější a bojí se každého dalšího pokusu o pohlavní styk.

Fyzické příčiny problémů s erekcí po 50

Mezi typické fyzické příčiny problémů s erekcí po 50 potom patří již velice dobře známé nemoci - cukrovka, obezita, zvětšená prostata, rakovina, vysoký krevní tlak, kardiovaskulární nemoci, ateroskleróza, parkinsonova choroba, hypospadie, peyronieho choroba, roztroušená skleróza, neurologické onemocnění, chirurgické zákroky.

Na to upozorňuje i sexuolog Jaroslav Zvěřina: „Musíme si uvědomit, že s věkem se stále snižuje výskyt zcela zdravých lidí. Poruchy erekce se u mužů starších 65 roků vyskytují až v 80 % případů. U mužů dále převládají problémy, které souvisejí s nemocemi srdce a cév a také prostaty. U žen pak bolesti při styku, způsobené suchou pochvou při výpadku tvorby hormonů po přechodu.

MUDr. Václav Urbánek, CSc. uvádí nejzávažnější onemocnění, které ovlivňují kvalitu erekce: „Dobře je znám vztah erektilních dysfunkcí k některým celkovým onemocněním, jako je onemocnění štítné žlázy, zvýšený krevní tlak, onemocnění prostaty, cukrovka či povšechné kornatění tepen neboli ateroskleróza.

Společné rysy problémů s erekcí

Ať už je vám ale 20 nebo 70, vaše problémy s erekcí mohou mít podobné nebo dokonce stejné rysy:

  • psychická nepohoda,
  • stres,
  • únava,
  • zdravotní problémy,
  • nemoc.

To všechno jsou všeobecné faktory, které ovlivňují mužskou erekci napříč věkovými kategoriemi. 

Stačí, abyste byl ve větším stresu a už se vám nepostaví, a to nehledě na to, zda vás čeká maturita, anebo řešíte nějaký závažný problém v práci. Nebo můžete být jakkoliv nemocný a nedosáhnete dostatečně pevné erekce. Nezáleží pak na tom, zda máte „obyčejnou” chřipku, anebo vás trápí vysoký krevní tlak.

Zdravá erekce

Řešení problémů s erekcí

Jak to tedy vyřešit? Jak se zbavit problémů s erekcí jednou provždy? Jak si zajistit pevnou erekci jako z oceli při každém sexu?

Prevence. Prevence je tím nejlepším lékem a nejsilnějším způsobem, jak předcházet problémům s erekcí. Prevence vám zajistí, že už nikdy u vás nedojde k selhání, že se vám vždy pevně postaví a že vždy maximálně uspokojíte svou partnerku.

MUDr. Josef Stolz MBA, primář UroKlinikum Praha, radí: „Podobně jako u jiných nemocí je nejlepší prevence – tedy vyvarovat se všech rizikových faktorů, například kouření, alkoholu, přejídání a dalším civilizačním nešvarům, které vedou k obezitě, hypertenzi nebo ateroskleróze.

Bylinky pro posílení erekce

Co však spadá pod poměrně široký pojem „prevence”? Jsou to zejména speciální doplňky stravy pro podporu erekce. 

Mezi ty zcela nejvhodnější pro vás, které udrží zdravou sexualitu až do vysokého věku, patří Zerex Ultragold. Ten je určen mužům, kteří chtějí zlepšit svou sexuální kondici, posílit imunitu či zvýšit hladinu základního mužského pohlavního hormonu. Zerex Ultragold se užívá minimálně po dobu 3 měsíců a jeho účinek je postupný. 

Zerex Ultragold je vhodný pro muže všech věkových kategorií. Pro mladíky, muže ve středním věku, i pro seniory. Zkrátka pro všechny muže, kteří chtějí zlepšit kvalitu svého sexu.

Rychlá vzpruha pro vaši erekci

Pokud chcete svou erekci podpořit rychle, tak, abyste do hodiny byl schopen podat nejlepší možný sexuální výkon, pak vám doporučujeme modalitu doplňků stravy Zerex s názvem Zerex Klasik

„V takovém případě navrhuji vyzkoušet účinek doplňku stravy Zerex. Nejedná se o lék předepisovaný na recept, nýbrž je to doplněk stravy. Své sexuální funkce včetně erotické touhy můžete tonizovat užíváním Zerex Klasik. Po využívání jednoho až dvou balení Zerex Klasik doporučuji přejít na Zerex Ultragold,” doporučuje pan doktor MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Zerex Klasik má pozitivní vliv na erekci, výdrž i celkovou kvalitu sexuálního styku. Nemá žádné negativní účinky. Zerex Klasik se užívá zhruba hodinu před sexem. Maximální denní dávka jsou 2 kapsle.

Užívání Zerexu v doporučeném dávkování bude pro vás bezpečné. Zerex Klasik či Ultragold užívejte v souladu s návodem. Pravděpodobnost, že pravidelné užívání některé z modalit produktu Zerex vaši erektivitu zlepší, považuji za značnou. Byly mi též předloženy elektronické protokoly příslušných laboratorních zkoušek, a to s příznivými závěry, že tobolky Zerex vyhovují hygienickým a bezpečnostním požadavkům,” uvádí MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Problémy s erekcí

Problémy s erekcí si nevybírají. Mohou zaklepat i na vaše dveře. Teď už ale víte, jak na ně a jak se jich nezaleknout. Ač jsou velice nepříjemné, nemusí vás vůbec rozhodit ani zcela odstřihnout od sexuálních radovánek. Stačí vsadit na některý z přípravků Zerex a vaše erekce bude vždy jako z oceli.

 

Zaujala vás tato téma? Přečtěte si také o tipech na zlepšení erekce:



erekce v mladém věku erekce po 50 problémy s erekcí problémy s erekcí příčiny
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow