Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Vypadávání vlasů: Která složka skutečně zabírá? Objevte účinný šampon

12.09.2019 00:00 vypadavani-vlasu-ktera-slozka-skutecne-zabira-objevte-ucinny-sampon

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. A něco na tom opravdu bude. Jen málokomu sluší pleš, kouty nebo řídnoucí kštice. A ruku na srdce - čas je vůči našim loknám neúprosný. Vypadávání vlasů je jedním ze znaků zvyšujícího se věku v naší občance. Lze proti tomu něco udělat? Existuje nějaký šampon proti vypadávání vlasů, který by to aspoň trochu zvrátil nebo zpomalil? A jaké složky by takový šampon správně měl mít, aby nám vlásky skutečně přestaly v tak hojné míře vypadávat?

Šampon proti vypadávání vlasů

Nejprve je ale nutné zdůraznit, že na světě neexistuje zázračný šampon, který by si poradil s vaším nezdravým životním stylem. Pokud jste vášnivý kuřák, alkohol je váš nejlepší přítel, s omamnými látkami si již řadu let tykáte a ani tučná jídla či polotovary vám nejsou cizí, pak vám žádný šampon na světě nepomůže. V takovou chvíli je nutné změnit nejprve své návyky a až pak začít myslet na nějaké doplňky.

Šampon proti vypadávání vlasů a kvalita vlasů

Kvalita vlasů totiž vychází v prvé řadě zevnitř. Pokud tedy nežijete zdravě, naopak holdujete nezdravým návykům, pak budete od takového šamponu očekávat účinky jen marně. Kdežto, jestliže se snažíte dodržovat zásady zdravého životního stylu, pak je takový šampon proti vypadávání vlasů přesně tím krokem, který vás posune správným směrem.

Účinné složky šamponu proti vypadávání vlasů

Jenže, jaké složky by takový šampon měl mít, aby byl skutečně kvalitní a účinný? Na co se při výběru zaměřit? Zde jsoutři hlavní složky, které by měly vévodit správnému šamponu proti vypadávání vlasů:

1. Kofein

Na prvním místě stojí jednoznačně kofein. Ano, přesně ta složka, která se nachází v oblíbené kávě či kolových nápojích. Právě kofein totiž působí preventivně proti vypadávání vlasů.

Dokazuje to i nejnovější výzkum vědeckého týmu na univerzitě v Jeně. Podle tohoto výzkumu je kofein ideální stimulant vhodný především pro muže, jejichž vlasové kořínky jsou citlivé na mužský pohlavní hormon, který způsobuje právě ono vypadávání vlasů. Němečtí badatelé izolovali celkem 600 vlasových folikulů z te­mena hlavy asi 20 až 30 mužů a pěstovali je v laboratoři. Zjistili, že při­dání kofeinu stimulovalo u 46 % folikulů jejich růst.

Co to znamená pro vás? Podle závěru této studie se kofein jeví jako ideální stimulátor růstu vlasových folikulů. Ale pozor! Pouze při použití zvnější. Příliš vysoká konzumace kofeinových nápojů naopak růst vlasů zevnitř zpomaluje.

2. Panthenol

Druhou účinnou složkou šamponu proti vypadávání vlasů by měl být panthenol. Možná jej znáte ještě z léta, kdy jste si jej nanášel na pokožku po slunění nebo po spálení. Právě panthenol poskytuje vlasům dokonalou výživu a vhodnou ochranu. Má příznivý vliv na kvalitu a růst vlasů, zlepšuje jejich lesk a ohebnost. Chrání vlasy před mechanickým poškozením a obecně zvyšuje jejich odolnost.

3. Keratin

Na posledním místě, ovšem neméně důležitou složkou, je keratin. Nepleťte si jej však s kreatinem , který užíváte na růst svých svalů. To je něco jiného.

Keratin je velice pevná bílkovina. Nachází se v odumřelých buňkách pokožky, kde vytváří ochrannou bariéru zabraňující poškození hlubších vrstev kůže. Avšak součástí je i nehtů a vlasů. Keratin je základní stavební kámen vlasů, tvoří až 88 % jejich struktury. Odpovídá za jejich kvalitu, růst, pevnost, jemnost, lesk a celkový vzhled.

Proč je ale důležité jej mít i v šamponu? Keratin obsažený v šamponech vaše vlasy krásně hydratuje, regeneruje, vyhlazuje a zjemňuje. Díky keratinu budou vaše vlasy vypadat nádherně zdravě a leskle. Ženy vám doslova budou toužit prohrábnout kštici rukou.

Šampon, který musíte vyzkoušet

Bohužel v obyčejných šamponech, na které narazíte v drogérii, většinou tyto látky nenajdete, anebo v minimálním množství, takže na vaše vlasy nemají prakticky žádný vliv. Abyste svým vlasům dodal skutečně požadovanou pevnost, kvalitu a lesk, musíte sáhnout po profesionální vlasové kosmetice, která ale zase nebývá pro obyčejného smrtelníka běžně k dostání.

Ovšem máme pro vás skvělou zprávu. Rozšířili jsme naši nabídku výrobků o unikátní Kofeinový šampon Zerex, který obsahuje všechny výše jmenované složky ve vysokém množství.

Kofeinový šampon Zerex

Tento unikátní šampon od značky Zerex příznivě ovlivňuje růst nových vlasů, obsahuje velké množství účinných látek, nabízí složení čistě na přírodní bázi, zamezuje vypadávání vlasů, dodává stávajícím vlasům pevnost, kvalitu, lesk a zlepšuje jejich vzhled. Kofeinový šampon Zerex je tím pravým spojencem proti vypadávání vlasů a přímou cestou k bujné kštici, jakou vám budou závidět i mnohem mladší muži.

Objednejte si kofeinový šampon proti vypadávání vlasů v diskrétním balení ještě dnes a získáte mocného spojence v boji s plešatěním. Šampon stačí každý druhý den jemně vmasírovat ke konečkům, nechat ho 2 minuty působit a pak opláchnout vodou. Není v tom žádná věda.

 

 

Věděli jste, že i muži mají své dny? Je čas se o nich dozvědět více, co myslíte?



sampon proti vypadavani vlasu
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow