Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Vztahy

Úkol dne: Záchrana manželství navzdory osudu

28.04.2020 00:00 zachrana-manzelstvi

Manželství, muška jenom zlatá třpytící se v záři svatebního dne. Zamilovanost může přerůst v lásku na celý život, ale dá to práci. Smutný pohled nabízí manželství držící pohromadě pouze tmelem starostí o děti a strachem ze změny. Únik z bludiště všednosti a nudy potřebuje pevnou Ariadninu nit. Povede-li kolem ztraceného pokladu náklonosti a okouzlení, nabídne naději. Sisyfovský úkol obnovit vzájemnou důvěru, intimitu a lásku vede k záchraně nejen manželství, ale především k záchraně sebe sama navzájem.

Rodina není základ státu, ale…

Viktoriánské matky radily dcerám v předvečer svatební noci zavřít oči a myslet na Anglii. Jiná doba, jiný mrav. Nespokojenost v manželství řešíme s lehkým srdcem vidiny relativně snadného rozvodu. Milenci a milenky představují docela často cestu z nudy, všednosti a osamění. Kardinální otázkou mileneckých vztahů bývá, zda jde „pouze“ o sex, případně o adrenalin spojený s dobrodružstvím. Odpověď zamilovanosti a lásky v náhradním vztahu na otázku „jak zachránit manželství“ není nutné představovat. Ale i v takovém případě umírá naděje jako poslední. 

Manželství ani rodina nejsou posvátná kráva. Nicméně pokud fungují, zajišťují nesobecké zázemí, místo úniku před shonem světa, místo odpočinku a „dobití baterek“. To platí pro všechny její členy. Stejně tak platí, že čím širší rodina, tím spolehlivější zázemí.

Jak se vrátit do vztahu a zachránit rozpadající se manželství

Nelze vstoupit dvakrát do stejné řeky. Nepoučitelně, podobni kouzelným skřítkům z pohádky Tři veteráni, to zkoušíme znovu a znovu ve slepé víře, že se to povede. Nikdy to nebude stejná řeka. Ani zachráněné manželství nebude prostým pokračováním. Důvěra je křehká nádoba. Rozbitý džbán můžeme slepit, ale troufneme si s ním dojít pro pivo? Vlastní záchrana nebude snadná, ale mnohem těžší úkol přijde až poté: Nezklamat znovu pracně nabytou důvěru.

  • Prvním krokem musí být úklid před vlastním prahem, aneb jak opustit milenecký vztah, existuje-li. Pokud si neděláte legraci sami ze sebe, musí být rozchod rázný a nekompromisní. V případě nezbytnosti i se změnou telefonního čísla. Jinak se ocitnete v bludném kruhu neustávajících rozchodů a návratů. Usmiřování bývá sladké, leč v tomto případě s nesprávnou osobou.
  • Následuje inventura důvodů útěku od zákonného partnera a rodiny. Buďte upřímní sami k sobě a přiznejte, co vše vám v manželství vadí. Myslete nejen na partnerovi chyby, ale především na ty vlastní. K rozchodu vždy musí být dva. Setřiďte vzniklý seznam sestupně od podstatností až k banalitám. Každou položku opatřete návrhem řešení vybízejícím k dialogu.
  • Posledním a nejtěžším krokem bude setkání s partnerem ke společnému hledání a nalezení východiska z krize, hledání cesty, jak zachránit vztah. Nejlépe na neutrální půdě bez rušivých vlivů. Odstřihněte se od okolního světa, vypněte komunikační technologie, utečte z dosahu rodiny i známých. Ideálně na prodloužený víkend v luxusnějším prostředí s nabídkou širokého spektra aktivit od wellness přes termály až po turistiku včetně večerního tance v útulném baru či vinárně.

Na volbě prostředí příliš nešetřete. Nejste-li spolu v pohodě, zvolte apartmán se dvěma ložnicemi, případně samostatné pokoje. Sestěhovat se můžete kdykoliv. Nezapomínejte být pozitivní a asertivní. Nebude to snadné, ale hledejte řešení a kompromisy, nikoliv důvody proč to nejde. Dobrá vůle a optimismus zaručí polovinu úspěchu.

Konflikty, nejen ve vztazích, vždy přicházely, přicházejí a přicházet budou. Podobné telegrafním sloupům u železniční trati. V dálce malé narůstají do obludné velikosti, aby posléze zmizely daleko za námi v propadlišti místa a času. Nenechte si je nikdy přerůst přes hlavu. A nenechte se ukolébat klidem, může také varovat před nadcházející bouří. K nejzákeřnějším nepřátelům vztahů totiž nepatří spory, ale nuda a lhostejnost, zejména vkradou-li se do ložnice. 

Intimitu chraňte jako vzácnou květinku

Smutný pohled na manželství, v němž se intimní chvilky proměnily v rutinu plnění manželských povinností, navíc v prodlužujících se časových intervalech. Stává se to častěji, než nahlas přiznáváme. Ztráta libida postihuje stejně tak ženy jako muže. Něžnější „polovina lidstva“ obvykle omlouvá nechuť k pomilování bolestmi hlavy, „páni tvorstva“ pak brzkým ranním vstáváním a přepracovaností. 

Řešení může být jednodušší, než se na první pohled zdá. Kdy jste si naposledy udělali skutečně intimní večer? Se vším všudy: Vypnuté mobily, tlumené osvětlení, tichá hudba, svíčky, lahvinka dobrého moku. Dáma ve svůdném negližé s tím, že v tomto případě výjimečně neplatí „méně je více“: Erotika neodhaluje, pouze naznačuje, dává tušit netušené, je synonymem příslibu. 

Inspirace není nikdy dost

Pánové budou pamatovat, že květina udělá dámě radost kdykoliv a kdekoliv, nejen jako úvod k předehře. À propos předehra. Není nezbytné prokazovat mužnost rychlým a někdy bezohledným nástupem. Vaše partnerka ocení něžná slůvka do ouška, jemné doteky kopírující linii ženského těla napříč erotogenními zónami. Naladit těla i duše na správnou notu souznění, aby vydala to nejlepší, co v nich je. 

Nedostatek inspirace? Návratem k umění milovat vás spolehlivě provede ZEREXSUTRA, sexuální příručka nejen pro odvážné, ale především pro zvídavé. Každému ukáže, co vše lze najít za horizontem všedních dnů. Inspiruje lechtivými příběhy, poradí zajímavá místa na sex i ta, kterým se raději vyhnout. Nastartuje kreativitu a představivost, pozvedne váš milostný život na vyšší úroveň. Prozradí tajemství tantrického sexu, napoví, jak vzrušující může být porušení tabu ochutnávkou „zakázaného ovoce“.

Upřímnost a vstřícnost – nedostatkové koření

Nebojte se mluvit. Nejen o všedních, ale také o nepříjemných záležitostech a především o potížích s intimitou. Váš partner není jasnovidec ani čtenář myšlenek. Naštěstí. Hlavně pánové rádi mlčí tam, kde by si měli promluvit. O obavách že selžou jako muži. Vše lze řešit i bez okamžitého vyhledání sexuologa. Celá řada potravních doplňků umí spolehlivě pomoci. 

Většinou bez lékařského předpisu, například Zerex Klasik, založený na bázi přírodních afrodiziak, probudí mužské libido z letargie, aby přiměl mužnost ukázat, co dovede. Bonus navíc představuje vzrostlé sebevědomí také v civilním životě. Jiný přípravek, rovněž vycházející z přírodních produktů, Zerex Extralong vám dá zapomenout na obavy z předčasného vyvrcholení. Prožijete dlouhou noc plnou žhavé vášně a něžností.

Nejen v ložnici živ je člověk

Jablkem sváru často bývá volný čas. Pochopitelně, muži a ženy mají jen málokdy stejnou představu o pohodovém prožití stále vzácnějších chvil volna a dovolené snů. Dohoda na společném programu není jednoduchá. Ještě těžší bývá připustit, že část volného času mohou partneři strávit každý podle svého. 

Jen málokterá žena vyrazí k vodě na ryby, jen málo mužů považuje slunění na mořské pláži s pravidelnou rotací ze zad na břicho a opačně za důstojné. Obdobně je to s návštěvou sportovních stadionů v kontrapunktu s masážními, kadeřnickými a kosmetickými salony. O porovnání posezení u piva s procházkou nákupním centrem ani nemluvě.

Je umění tolerovat partnerovi tyto „nesmysly“, ještě větší umění představuje nalezení volnočasových aktivit, jejichž společné provozování přinese manželům potěšení. Vůbec největším uměním je překousnout předsudek a vyzkoušet oblíbenou činnost partnera za jeho asistence. Nemusíte se do ní hned zamilovat, ale není nad vlastní zkušenost.

Nic není jednoduché

Ale upřímně: Kdyby život ve dvou byl jednoduchý a průzračný jako lesní studánka, bavil by nás vůbec?

Přečtěte si také o 7 nejlepších afrodiziakách pro ženy, pomocí kterých obnovíte jiskru ve vaší ložnici:



jak zachranit manzelstvi jak obnovit vztah
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow