Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Sex po 50: Toto jste o něm nevěděli!

30.01.2019 00:00 sex-po-50

Když se řekne „sexuální dobrodružství”, většina z nás si představí mladé, svěží lidi na vrcholu sil, jak si užívají jeden druhého. Mnoho z nás má totiž sex mylně spojený jen s mládím a s věkem řekněme do 50 let. Ovšem ani po padesátce život nekončí! I „senioři” si rádi užívají sex a společných intimních chvil. Možná se o tom tolik nemluví, to ale neznamená, že takoví lidé žijí v sexuálním celibátu. Pojďte tedy společně s námi odhalit ty největší sexuální mýty, které se pojí se sexem po 50.

Mýtus: Po 50 lidé jeví menší zájem o sex

Skutečnost: Každý člověk je individuální. Někdo neztratí svou chuť na sex nikdy během života, někdo má už ve třiceti menší zájem o sexuální hrátky než ve dvaceti. Neexistuje žádná věková hranice pro sexualitu. Ve skutečnosti mohou být lidé po 50 stejně sexuálně náruživí jako třicátníci nebo čtyřicátníci. Záleží na fyzickém i duševním stavu každého takového člověka.

National Council on Aging uvádí, že 74 % mužů a 70 % žen ve věku nad šedesát let, kteří mají pravidelný pohlavní styk, považují svůj sexuální život za uspokojivější, než jak tomu bylo, když měli čtyřicet. Takže určitě nelze říct, že by lidé po 50 nebyli sexuálně aktivní.

Mýtus: S věkem muži ztrácí schopnost erekce

Skutečnost: Opět se nacházíme ve velice individuální oblasti. Každý muž je originální. Stárnutí samo o sobě ovšem rozhodně není příčinou erektilní dysfunkce. Erektilní dysfunkci může způsobit nemoc či případně snížená hladina hormonů, ale rozhodně za to nemůže stárnutí.

Pokud muž trpí nižší hladinou mužského pohlavního hormonu, může se potýkat s problémy s erekcí. Pak je vhodné užívat speciální doplňky stravy, které pomáhají udržet sexuální kondici v každém věku. Mezi takové doplňky stravy se řadí také Zerex Ultragold. Ale rozhodně za problémy s erekcí nemůže stárnutí.

Mýtus: Když žena stárne, ztrácí schopnost mít orgasmy

Skutečnost: A stejně jako na erekci nemá stárnutí absolutně žádný vliv na schopnost dosáhnout orgasmu u žen. Naopak. Mnoho žen nalézá zvýšený sexuální apetit až po menopauze, a to včetně častějších či intenzivnějších orgasmů. Některé ženy naopak nedosahují orgasmu ani ve dvaceti.

Mýtus: Žena po menopauze nemá chuť na sex

Skutečnost: I tento mýtus se už podařilo díky odborným studiím vyvrátit. Výzkumníci z oblasti sexuality Masters & Johnson's zjistili, že libido u žen není nijak spojené s hladinou estrogenu, která v období menopauzy výrazně klesá. Kromě toho více než 50 % žen, které se průzkumu zúčastnily, žádný pokles zájmu o sex nezaznamenalo.

Ano, žena v menopauze může být podrážděná a zaznamenává výrazné fyzické změny, to ale ještě neznamená, že zcela ztratí chuť na sex.

Mýtus: Po 50 nemohou lidé zažívat stejný sex jako ve 20

Skutečnost: Neexistuje asi většího mýtu, než je tento. Dnes už rozhodně neplatí, že vášnivý a žhavý sex zažijete pouze ve 20. Ve dvaceti má možná člověk více hormonů v těle, ale to ještě neznamená, že bude zažívat nezapomenutelné pohlavní styky pouze v tomto věku. Naopak až v dospělosti přichází důležité zkušenosti, které jsou v sexu k nezaplacení. To tedy znamená, že v 50 můžete zažít dokonce ještě lepší sex než ve 20.

Mýtus: Páry v tomto věku, které nemají pravidelný sex, ztratily zájem o sex nebo o sebe navzájem

Skutečnost: Pravidelný sex je asi nejdiskutovanější oblastí lidské sexuality. Jedna strana doporučuje sex minimálně 3x týdně, druhá strana doporučuje sex tak, jak má člověk chuť a náladu. Žádná z těchto stran se nemůže dohodnout na tom, co je pro člověka nejlepší.

Nechť do toho vstoupí vaše pocity, rozum a tělesné potřeby. Některým párům stačí i ve třiceti sex jednou za dva týdny, jiným párům po 50 nestačí ani onen doporučovaný sex minimálně 3x týdně. Rozhodně ale nelze říct, že by o sebe partneři neměli zájem. Zkrátka nemají takové fyzické potřeby.

Sečteno, podtrženo

Sex po 50 vždy byl, je a bude součástí lidského života. Nejedná se o žádného mýtického Minotaura, který by existoval jen v našich představách. Lidé si běžně sex užívají i po 50 a rozhodně nemají problém s tím, že by to byl nějaký nekvalitní nebo neadekvátní sex. Proto se jej ani vy nebojte!

A pokud chcete přece jen pošťouchnout své libido, zvýšit si chuť na sex a přispět ke správné reprodukční funkci, sáhněte po doplňku stravy Zerex Ultragold. Zerex Ultragold je certifikovaný výrobek vyrobený z vybraných výtažků a extraktů bylin a přírodních látek. Nachází se v něm výtažek z bylin maca, kotvičníku zemního, přírodní aminokyseliny L-Citruline, L-Arginin a L-Lyzin a také extrakt z kakaovníku. To všechno jsou látky přírodního původu, jejichž spojením v přípravku Zerex se z obyčejných bylinek a rostlinných výtažků stávají ty správné sexuální stimulanty.

Zerex Ultragold je určen pro zralé a starší muže, kteří chtějí žít sexuálně aktivně i ve vyšším věku.Užívá se minimálně po dobu 3 měsíců a jeho účinek je postupný. Stačí užít 2 kapsle denně, a to jednu ráno a jednu večer. Dlouhodobě byste postupně měli na sobě pozorovat změny, které pozitivně ovlivní váš sexuální život.



sex po 50
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow