Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Když tabletky nefungují: Impotence jako signál nemoci

12.11.2019 00:00 kdyz-tabletky-nefunguji-impotence-jako-signal-nemoci

Koupili jste si tabletky na erekci? Investovali jste do toho poměrně hodně peněz? Vaše potíže v posteli trvají už dlouho, a tak jim hodně věříte a doufáte, že vám skutečně pomohou? Jenže ono nic?! Pozitivní účinek se nedostavil, tabletky nezabraly, erekce pořád nikde. Pánové, impotence nemusí mít jen psychickou příčinu. Za vašimi problémy s erekcí může v takovém případě stát závažná nemoc. Jaké nemoci jsou natolik vážné, že jsou proti nim i tabletky na podporu erekce bezmocné?

Impotence jako signál nemoci

Problémy s erekcí, erektilní dysfunkce, předčasná ejakulace, impotence. Tyto všechny potíže, které ničí nejeden partnerský vztah, mohou mít svou příčinu nejen v psychických problémech, jako je stres, přepracovanost, únava nebo neshody ve vztahu, ale také, a to především, ve fyzických problémech a nemocech.

1.   Cukrovka

Na prvním místě stojí jednoznačně cukrovka. Cukrovka je viníkem impotence u mužů číslo jedna.

Na základě srovnání 145 studií vědci odhalili, že muži s cukrovkou mnohem častěji trpí erektilní dysfunkcí a problémy s erekcí, než ostatní muži. Dokonce výskyt těchto problémů je až v 95 % případů.

  • V rámci těchto 145 studií byl porovnán zdravotní stav 88 577 mužů ve věku kolem 55 let. To už je tedy pořádná skupina respondentů.
  • Výskyt erektilní dysfunkce byl vyšší u diabetu druhého typu.
  • Šance, že budete trpět problémy s erekcí, je u cukrovky až 3,5x vyšší než u jakéhokoliv jiného onemocnění.

2.   Vysoký krevní tlak

Druhou častou příčinou impotence může být i vysoký krevní tlak. Studie v časopisu Journal of American Geriatrics Society zjistila, že přibližně 49 % mužů ve věku 40 až 79 let s vysokým krevním tlakem mělo erektilní dysfunkci. A to už je opět vysoké číslo.

Proč však tolik škodí zrovna právě vysoký krevní tlak?

  • Vysoký krevní tlak nadměrně zatěžuje žíly a tepny, které přenášejí krev, a to i do penisu.
  • Zároveň způsobuje, že hladké svalstvo v penisu není schopné dostatečné relaxace.
  • To znamená, že se svalstvo neuvolní, nenateče do něj dostatek krve a tím nedojde k erekci.

Muži s vysokým krevním tlakem mohou mít také nízkou hladinu mužského hormonu. O tom ale bude řeč až za chvíli.

3.   Obezita

Třetím zabijákem mužské sexuality je obezita. I v souvislosti s obezitou byla provedena řada studií a všechny se shodly na jednom - obezita má významný negativní dopad na sexuální zdraví mužů.

Studie publikovaná v časopisu The Journal of Sexual Medicine sledovala na 2 235 pacientů, kteří vyhledali mezi lety 2001 a 2007 ambulantní léčbu sexuální dysfunkce. Mezi účastníky bylo 41,5 % mužů normální váhy, 42,4 % mělo nadváhu, 12,1 % bylo obézních a 4 % bylo těžce obézních. Průměrný věk sledovaných mužů byl 52 let.

Vědci po jejich detailním vyšetření zjistili, že obezita nejenže vede k vysokému krevnímu tlaku, který je příčinou mužské impotence číslo dva, hned po cukrovce, ale také ke snížení hladiny hlavního mužského hormonu.

4.   Nízká hladina mužského pohlavního hormonu

Snížení hladiny mužského hormonu jsme zde už dvakrát zmínili. Poprvé ve spojení s vysokým krevním tlakem, podruhé ve spojení s obezitou. I ta je dalším častým zabijákem mužského chtíče a pevné erekce.

Snížení hladiny základního pohlavního mužského hormonu může vést k typickým mužským problémům: „Typický pacient s nedostatkem mužského hormonu si v ordinaci sexuologa stěžuje na poruchu erekce, zhoršení ranních erekcí, méně intenzivní ejakulaci či snížený objem ejakulátu. Další příznaky nedostatku pohlavního mužského hormonu jsou: snížená vitalita, úbytek svalové hmoty a síly, řídnutí ochlupení, abdominální obezita (obvod pasu více jak 102 cm), epizodické pocení, návaly horka, nespavost, ale i poruchy psychických funkcí jako je podrážděnost nebo letargie, snížený pocit spokojenosti, nedostatečná motivace, nízké sebevědomí, snížená duševní energie, deprese, pocit strachu či problémy s krátkodobou pamětí. Významný nedostatek mužského hormonu zároveň vede k neplodnosti,” vyjmenovává charakteristické projevy úbytku hlavního pohlavního hormonu v mužském těle paní doktorka MUDr. Taťána Šrámková, CSc.

5.   Kardiovaskulární nemoci

Ovšem není to jen cukrovka nebo obezita, co se může skrývat za vašimi sexuálními problémy. Také kardiovaskulární nemoci mohou být oním zakopaným psem. Mezi erektilní dysfunkcí a srdečními chorobami existuje velmi silné spojení. Několik studií dokonce prokázalo, že pokud má člověk erektilní dysfunkci, má vyšší riziko srdečních chorob. Mezi rizikové faktory patří hypertenze, hyperlipidemie, infarkt, mozková příhoda a další.

6.   Rakovina

Bohužel může být příčinou vašim problémů i rakovina. Ať už se bavíme o rakovině kdekoliv ve vašem těle, anebo přímo spojené s vašimi intimními partiemi, jako je rakovina prostaty, rakovina varlat nebo rakovina močového měchýřePokud totiž není zdravé tělo, nemůže být zdravý ani intimní život. Rakovina v první chvíli nemusí ani bolet. Nemusí se nijak hlásit o slovo, ale přesto tam je a ovlivňuje váš život.

7.   Roztroušená skleróza

A v neposlední řadě mohou být na vině také nervová onemocnění, jako je například roztroušená skleróza.

Roztroušená skleróza je chronické onemocnění postihující centrální nervový systém. Neléčené onemocnění způsobuje v průběhu 10 – 20 let závažnou invaliditu u většiny pacientů. Díky včas nasazené moderní léčbě je možno průběh nemoci u velké části pacientů podstatně ovlivnit. Nemoc zasahuje do různých oblastí života pacienta a správná pomoc tedy vyžaduje spolupráci nejen lékařů, ale celé řady dalších odborníků,” uvádí lékařka Dana Horáková z Neurologické kliniky 1. LF UK a VFN v Praze.

A jak ovlivňuje roztroušená skleróza vaši intimitu? Sexuální dysfunkce jsou časté, ale často podceňované symptomy u mužů právě s roztroušenou sklerózou.

Nejčastější pohlavní stížností u muže s roztroušenou sklerózou je erektilní dysfunkce. Erektilní dysfunkce je dokonce diagnostikována u 75 % pacientů s roztroušenou sklerózou. Proto je potřeba se neustále sledovat a v případě pochybností okamžitě vyhledat lékařskou pomoc.

8.   Alzheimerova choroba

A stejně jako roztroušená skleróza může vaši sexualitu negativně ovlivnit i Alzheimerova choroba.

Alzheimerova nemoc narušuje část mozku a způsobuje pokles takzvaných kognitivních funkcí – myšlení, paměti, úsudku. Bývá nejčastější příčinou demence, která vede postupně k závislosti nemocného na každodenní pomoci jiného člověka.

Ač doposud nebyl vztah mezi Alzheimerovou chorobou a erektilní dysfunkcí detailně zkoumán, může i toto onemocnění vést k erektilní dysfunkci a impotenci. Podle nejrelevantnější, nejnovější a nejrozsáhlejší odborné studie mají pacienti s erektilní dysfunkcí později v životě zvýšené riziko demence.

Jak vyřešit problémy s erekcí?

Ptáte se teď sám sebe, jak tedy můžete vyřešit problémy s erekcí? Jak se vypořádat s impotencí, když ty tabletky, které jste si koupil, vůbec nefungují? Jednoduše:

  1. nejprve vylečte skrytou nemoc, která vám ubírá sil
  2. a až pak můžete začít myslet na erekci a zlepšování výkonů v posteli.

Jakmile totiž vyléčíte danou závažnou chorobu, budou už i dané tabletky fungovat.

Účinné doplňky stravy na erekci

Sáhnout pak můžete po účinných doplňcích stravy Zerex na přírodní bázi. Ty přirozeně pomáhají tonizovat erekci, zlepšovat sexuální zdraví muže a zvyšovat erotický apetit.

Jednotlivě:

  • Zerex Klasik posiluje erekci, podporuje libido a chuť na sex, ovlivňuje normální hladinu mužského pohlavního hormonu.
  • Zerex Extralong má příznivý vliv na délku pohlavního styku, podporuje sexuální touhu a celkový výkon.
  • Zerex Ultragold dlouhodobě udržuje sexuální kondici, přispívá k plodnosti, správné reprodukční funkci a k udržení normální hladiny mužského pohlavního hormonu v krvi.

Pár slov závěrem

Pamatujte, že ne vždy je vše, jak se na první pohled zdá. Banální erektilní dysfunkce a impotence může mít mnohem hlubší kořeny. Proto pokud pociťuje silné potíže, které se nijak a ničím nelepší, navštivte svého praktického lékaře. Nemusí se jednat o nic vážného, ale také může být na vině závažné onemocnění.

 

V dalším článku se dočtete o způsobech, jakými dosáhnete zlepšení erekce:



impotence erektilní dysfunkce
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow