Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Kámasútra

Poloha s názvem “Tajemství lotosového květu“

Autor článku: redakce Zerex.cz 08.05.2014 00:00 Poloha s názvem Tajemství lotosového květu podle Kámasútry

V tomto článku na našem blogu si přiblížíme polohu Tajemství lotosového květu, tak jak jej prezentuje tajuplná Kámasútra.

Poloha s názvem “Tajemství lotosového květu“ podle Kámasútry

Poloha Lotosový květ je nejvíce známou na západě, kde se řadí mezi nejvýznamnější z meditativních jogínských poloh. Právě lotosový květ s více skupinami (vrstvami) okvětních lístků je symbolem ženského pohlavního orgánu "yoni" (pochvy) a v tantrickém náboženství hraje významnou roli a funkci. Z lotosového květu vyrůstá a začíná veškerý nový život, dokonce i bůh Brahma, který si dělal a dělá nárok být stvořitelem všeho okolního světa, vznikl z (pra) základní božské yoni. Z lotosového květu pramení i veškerá moc, síla a energie.

Existuje jen jeden způsob, jakým muž (partner) dokáže tuto zmiňovanou moc a sílu nabýt a současně i dobít si pomocí ní zbloudilou životodárnou energii. Tím způsobem je milostné spojení se s božskou "yoni" v požehnaném sexuálním styku. Tantričtí myslitelé byli přesvědčeni o tom, že tělesné (fyzické) poznání představuje jedinou cestu k duchovnímu poznání. Pouze spojením se s lotosovým květem bylo a je umožněno poznání životních tajemství. Slovní výraz "drahokam v lotosovém květu" značil mužský "lingam" v ženské "yoni", penis v pochvě, začátek nového života v děloze a božství v božské bohyni. Slovní obrat "lotos - jedlík" souvisel s obřadním vylízáním (rituál cunnilingu), což se týkalo jistého způsobu souložení s bohyní. Sezení v tajemné poloze "lotosového květu" mělo a má za cíl se znalostmi o sexu vzbudit dřímající moc Kundalini. Kundalini pasivní (nečinně) leží skrčmo vůkol nižších čaker při páteři, ale sexuálními schopnostmi je možné ji nabudit natolik, že začne procházet celým tělem nahoru a na vrcholu hlavy vzkvétá zrakem neviditelný světelný proud do tvaru celkem rozkvetlého "lotosového květu".

Kamasútra poloha Lotosový květPoloha Lotosový květ

Jestli skutečně hledáte něco méně namáhavé při svém sexuálním styku, poloha lotosového květu je tím pravým pro vás. Při této poloze partner sedí na květu v lotosové pozici, přičemž partnerka bude sedět na vrcholu partnerově pýchy, s nohama omotaný kolem pasu. Obrovskou výhodou této polohy je extra stimulace klitorisu, což zaručuje vynikající erotický zážitek pro partnerku, s možností určování hloubky proniknutí a samotné rychlosti aktu. Muž je zcela bezmocný, kromě úst, žena má vše ve svých rukou.

V církvích středověké Evropy lidé dobře chápali sexuální významy spojující se sezením se zkříženýma nohama. Z toho důvodu, kdo si takto zvykl sedávat, toho kritizovali a častokrát ho obviňovali i z čarodějnictví. Dnes se však ničeho nemusíte bát, právě naopak, vrhněte se na odhalování dalšího tajemství, tentokrát o tzv. ženském lotosovém květu.



erotické polohy sexuální polohy
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow