Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Jste hotový příliš rychle? Známe způsoby, jak prodloužit sex

11.04.2019 00:00 jste-hotovy-prilis-rychle-zname-zpusoby-jak-prodlouzit-sex

Milujete intimní chvíle strávené se svou partnerkou? Jste na ni natolik natěšený, že během sexu nevydržíte ani několik minut? Jenže, kdy se jedná pouze o velkou lásku a kdy už hovoříme o problému s názvem „předčasná ejakulace”? Ač se muži s ejakulací setkávají prakticky denně, sami mnohdy neví, co vlastně pojem „předčasná ejakulace” znamená. Pojďme si jej tedy společně představit a následně také vyjmenovat, jak se dá sex jednoduše prodloužit.

Co je a co není předčasná ejakulace

Předčasná ejakulace je stav, kdy muž vyvrcholí do 15 sekund od začátku pohlavního styku. Jedná se tedy o skutečně velice rychlé vyvrcholení, během něhož nemá partnerka ani šanci na své vlastní uspokojení.

A nemyslete si, nejste v tom sami. Tyto problémy zná až 32 % Čechů.

O předčasné ejakulaci naopak nemluvíme ve chvíli, kdy vyvrcholíte například 3 minuty od začátku sexu. Ano, ani tak nehovoříme o nijak sáhodlouhém sexu, ale o předčasnou ejakulaci se v takovou chvíli skutečně nejedná.

Příroda nám přichystala zákon schválnosti. Čím více jsme krásou erotického protějšku fascinováni, tím mohutnější může být naše vzrušení,” říká MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Mnozí pánové mají zafixováno, že když se udělají během 5 minut, pak už mají problém s předčasnou ejakulací a musí jít k doktorovi. Ale tak tomu není!

Pokud chcete při sexu vydržet déle, můžete vyzkoušet jeden z níže popsaných postupů. Je to ale pro vás spíše jen doporučení, než nutnost. Jak jsme totiž uvedli, vyvrcholení během několika minut není problémem. Jestliže ale skutečně trpíte na předčasnou ejakulaci, tedy vyvrcholení do pár sekund, pak jsou pro vás níže zmíněné rady více než jen doporučením.

1. Pravidelný sex

Možná se to jeví jako banalita, ale na prvním místě stojí jednoznačně pravidelný sex. „Na začátek musím zdůraznit, že úplně nejzákladnějším předpokladem pro terapii předčasné ejakulace je zajištění pravidelnosti v sexuálním režimu muže. Jinými slovy, pravidelnosti i dostatečné četnosti pohlavních styků. Sex je vhodné uskutečňovat i několikrát týdně. Pokud totiž mezi jednotlivými ejakulačními vybitími (zejména u mladého jedince) vznikne časový výpadek celotýdenní či třeba ještě podstatně delší, tak při následném pohlavním styku u každého muže nastoupí tendence k urychlení nebo dokonce k překotnosti ejakulace. To prosím není žádná porucha, ale fyziologická zákonitost,” začíná své povídání MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Zkuste proto s partnerkou udržet pravidelnost v sexu a uvidíte, zda se váš problém nezlepší.

2. Kegelovy cviky

Pokud na sobě žádné výraznější zlepšení nevidíte, přistupte k dalšímu způsobu prodloužení pohlavních styků, a to jsou Kegelovy cviky. Tato cvičení představují velice jednoduchý způsob posílení svalů pánevního dna a zároveň také prodloužení sexu.

Kegelovy cviky vám zpevní svaly v okolí penisu a také oddálí časté nutkání na malou. Díky tomu budete zároveň předcházet i problémům s inkontinencí. Nacvičování je velice jednoduché. Spočívá v rytmickém zatínání svalstva, obdobně jako při zadržování močení. Svaly zadržte vždy na 10 sekund a poté uvolněte. Takto opakujte každý den alespoň po dobu tří minut. Po čase můžete dobu cvičení prodlužovat.

3. Kondomy, gely, spreje

Pomoci mohou také nejrůznější pomůcky z lékárny. Mezi tradiční řešení patří hrubší kondomy, znecitlivující gely nebo třeba také chladící spreje, které mají znecitlivující účinek. To všechno vám pomůže částečně znecitlivět váš penis, čímž se sníží intenzita erotické stimulace a vy díky tomu můžete vydržet déle.

Váš lékař vám může předepsat některý z místně znecitlivujících přípravků, kterými docílíte přiměřeného snížení dotekové citlivosti penisu. Aplikují se v tenké vrstvě na celý povrch žaludu pohlavního údu, a to pod kondom. V některých případech postačí anestezovat jen oblast uzdičky na mužské předkožce. Místně znecitlivující přípravky vyrobená ve formě masti je zapotřebí na penis aplikovat přibližně třicet minut před souloží, ve formě gelu patnáct minut před souloží a ve formě spreje pouhých pět minut před souloží,” vysvětluje MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Nicméně nesmíme zapomínat, že pokud natřeme znecitlivující mast či gel na penis, samozřejmě znecitlivíme i vjemy partnerky v pochvě, je tedy vhodné používat je s kondomem. K lokálním anestetikům je však třeba přistupovat opatrně a nejprve vyzkoušet, zda nebudou vyvolávat alergickou reakci (u nás či u partnerky). Některým mužům pomáhá myslet na něco jiného (odpoutat pozornost) - sexuologové v tomto případě doporučují třeba odečítat po 7 z tisíce. Zní to sice úsměvně, ale zabírá to,” upozorňuje sexuolog prof. PhDr. Petr Weiss, Ph. D.

4. Změna životního stylu

Zároveň je ale potřeba stále dbát na vaše zdraví a fyzičku. Udržujte se v perfektní kondici, choďte pravidelně do přírody, snažte se pořádně cvičit a budujte si fyzickou odolnost. Možná se to nezdá, ale právě fyzická zdatnost je klíčem ke zdraví a sexuální spokojenosti.

5. Měňte často polohy

Pokud vám zatím nic z výše uvedeného nepomohlo, můžete vyzkoušet také častou změnu poloh. Je to velice jednoduchá, ale zato vysoce účinná technika. Zkrátka každou chvíli měňte sexuální polohy se svou partnerkou.

Vždy, když už na sobě ucítíte, že se blíží vyvrcholení, rychle přestaňte a změňte polohu. Je to velice jednoduché a nedá se na tom prakticky nic zkazit. Navíc budete vypadat jako pravý postelový ďábel, neboť během sexu prostřídáte klidně i několik poloh.

6. Vyzkoušejte masturbaci před sexem

Pořád nic? Stále vás trápí předčasná ejakulace a rychlé vyvrcholení? Zkuste masturbaci před sexem. Než se na to s vaší partnerkou vrhnete, zkuste se sám udělat až do vyvrcholení. Opět je to velice jednoduchá praktika, ale bývá velice účinná. Mnoho mužů díky tomu pak vydrží během sexu mnohem déle a necítí takový sexuální tlak.

7. Přírodní doplňky stravy pro prodloužení sexu

Poslední, avšak neméně účinnou možností, je Zerex Extralong. „Pokud jde o produkty značky Zerex, v prvém pořadí vám navrhuji vyzkoušet účinek přípravku Zerex Extralong. Ten totiž, jak známo, přispívá k oddálení ejakulace. Nejedná se o lék předepisovaný na recept, nýbrž je to doplněk stravy. Pokud jste ve vašem věku v zásadě zdráv, není k užívání Zerex Extralong žádná překážka,” radí na závěr uznávaný odborník v oblasti sexuologie MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Uživatelé v některých případech uvádí, že díky Zerexu Extralong došlo k prodloužení pohlavního styku dokonce až o 30 minut.

Zerex Extralong vám pomůže prodloužit sex

Zerex Extralong je certifikovaný výrobek, který je vyroben z vybraných výtažků a extraktů bylin a přírodních látek. Nachází se v něm výtažek z bylin kotvičníku zemního, pestřece mariánského, macy peruánské, L-Citrulín, L-arginin, extrakt z ženšenu a mnoho dalších přírodních složek. To všechno jsou látky přírodního původu, jejichž spojením v přípravku Zerex Extralong se z obyčejných bylinek a rostlinných výtažků stávají ty správné sexuální stimulanty.

Pokud vám tedy ani pravidelný pohlavní styk, nejrůznější cvičení či techniky k oddálení ejakulace nepomohou, vyzkoušejte Zerex Extralong. Zerex Extralong je určen pro všechny pány, kteří si chtějí vychutnat delší milování se svou partnerkou.

A pokud hledáte další možnosti jak vyřešit své problémy s předčasnou ejakulací, můžete si přečíst článek Předčasná ejakulace.



předčasná ejakulace
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow