Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

I muži mají své dny. Co způsobuje mužskou frigiditu?

21.06.2018 00:00 I muži mají své dny. Co způsobuje mužskou frigiditu?

Nemáte na to chuť. Raději se sexu vyhýbáte. Trávíte spoustu času u televize nebo u počítače. Sex si dopřejete jen jednou za čas. To už spíše jdete běhat maraton, než abyste jednu noc strávili v posteli s partnerkou. Co se to s vámi děje? Jak to, že už vás sex nebaví? Kde jsou ty časy, kdy jste se na něj doslova těšili a nemohli jste se partnerky nabažit? Je chyba ve vás nebo v partnerce?

Každý má někdy „svůj den”. Nic se vám nedaří, nic vás nebaví, do ničeho se vám nechce a raději bychom si zalezli pod deku a strávili večer u seriálů. A tyto dny se dostaví jak u žen, tak i u mužů. Každý někdy prostě nechce. Ovšem co když se tento stav opakuje dlouhodobě? Měli byste se začít bát?

Mužská frigidita, anebo co to je?

Někteří pánové teď dozajista kroutí hlavou, že pojem mužská frigidita bude určitě jen smyšlený. Že to přeci není možné. 

Je pravdou, že spousta pánů by mohla pořád. A frigidita je navíc spojována spíše s něžným pohlavím. Přesto může postihnout i vás, muže

Mužská frigidita se projevuje prakticky stejně jako ta ženská – snížené sexuální vzrušenínedostatečná erekce či vyhýbání se intimním chvílím. Když už ale k sexu dojde, proběhne prakticky bez problémů a oba si jej náležitě užijete. V čem je tedy problém?

Na vině mohou být mužské hormony

Abychom si mohli na tuto otázku pořádně odpovědět, je potřeba se vrátit k úplným kořenům samotného vzrušení. Za ním stojí u mužů mužské hormony. Čím více jej muži v těle mají, tím bývají vzrušenější. Zajímavostí je, že plešatí muži, kterým vypadávají vlasy v důsledku příliš vysoké hladiny mužského pohlavního hormonu, jsou považování za nejlepší milence.

Ale zpátky k našemu tématu. Pokud tedy máte v těle mužského pohlavního hormonu málo, logicky může dojít ke snížení libida a tudíž i k frigiditě.

Proč se snižuje hladina mužského pohlavního hormonu v těle?

Hladina pohlavního hormonu v těle přirozeně klesá. Před třicítkou ho sice máte na rozdávání, ale po tomto roce se začíná jeho hladina pomalu snižovat, a to zhruba o 1 % až 2 % ročně. Není to žádný závratný pokles, ale do padesátky to už máte skoro o 40 % méně mužského pohlavního hormonu než před třicítkou, a to už je znatelný rozdíl.

Dále se hladina mužského pohlavního hormonu snižuje i vlivem životního prostředí a doby, ve které žijeme. Například u mužů žijících před sto lety byla naměřená hladina pohlavního hormonu v krvi ve výši až 2000 ng/dL. Dnes je to pouhých 500 ng/dL! To znamená, že se mužského pohlavního hormonu z těla postupně vytrácí i působením vnějších vlivů.

A v neposlední řadě je na vině i samotné mužské tělo, které s postupujícím věkem produkuje čím dál méně tohoto hormonu. Nejen tedy, že jeho hladina s věkem klesá, ale také se snižuje jeho produkce.

Jaké jsou další příčiny mužské frigidity?

Ovšem mužský pohlavní hormon není jediným viníkem snížené touhy u mužů. Podílí se na tom celá řada dalších faktorů – deprese, psychické problémy, problémy v práci, stres, napětí, uspěchaný životní styl, nezdravé stravování, málo pohybu, málo času stráveného v přírodě na čerstvém vzduchu, nabitý denní program, málo spánku, nebo třeba málo zeleniny a ovoce ve stravě. 

To všechno může mít na vaše libido vliv. Ne nadarmo se říká, že zdravý životní styl je základním stavebním kamenem ke spokojenému životu. A je to skutečně pravda!

Všechno navíc spolu úzce souvisí. Například hladina mužského pohlavního hormonu do značné míry reaguje na míru stresu. Pokud jste dlouhodobě ve stresu, můžete být nejen neustále podrážděný, ale nemít vůbec žádnou jiskru, natožpak chuť na sex.

Jak tomu předejít?

Pokud nemáte ještě se svou sexualitou problém, ale přesně na vás sedí všechny nebo většina výše zmíněných negativní vlivů, které mohou zapříčinit vaši frigiditu, okamžitě se zastavte a trochu se nad svým životem zamyslete! Nelze totiž celý život jet na 200 % a čekat, že to na vás nebude mít žádný vliv. 

To, že jste do teď žádné problémy se sexualitou neměli, ještě neznamená, že je nebudete mít do budoucna. Proto všem potížím předcházejte a postupně změňte svůj život k lepšímu. 

Nezdravé jídlo změňte na zdravé potraviny, málo pohybu kompenzujte alespoň pravidelnými procházkami, méně se stresujte, častěji odpočívejte, dopřejte si dostatek spánku a více si jezte zeleninu a ovoce. To je skvělý první krok ke spokojené budoucnosti.

Jak vyřešit mužskou frigiditu?

Už se u vás mužská frigidita projevila na plno? Už se ve svých problémech topíte? Pak rozhodně na nic nečekejte! Výše zmíněná změna života u vás už nebude jen dobrovolnou prevencí, ale nutnou léčbou

Psychické problémy se snažte vyřešit s psychologem. Problémy v práci a stres se snažte snížit na minimum. Uspěchaný životní styl zpomalte. Přece vám nic neuteče! Více se hýbejte, choďte do přírody, věnujte se sami sobě. Neodbývejte spánek a dopřejte si alespoň 6 hodin denně. A od základu překopejte svůj jídelníček. 

Pokud se totiž nechcete až do konce svých dnů dívat na ustaraný a ukřivděný obličej své partnerky, budete na to muset jít z gruntu. 

Pokud své problémy nezačnete řešit, budou se jen prohlubovat a zhoršovat. Žádná světlá budoucnost vás rozhodně nečeká. Vše nakonec může vyústit k nevěře, rozpadu vztahu či v nejhorším případě úplně ke ztrátě erekce.

Dopřejte svému tělu kvalitní vitamíny a minerály

A v neposlední řadě také začněte užívat doplněk stravy Zerex Ultragold. Bohužel už nestačí si vzít na týden dovolenou. V případě, že už frigiditou trpíte, je potřeba zvolit zevrubné řešení. 

Pomocnou ruku vám poskytnou tabletky Zerex Ultragold. Ty se užívají dlouhodobě a podporují libido a chuť na sex, udržují sexuální kondici, přispívají k udržení vitality, příznivě působí na udržení správné funkce reprodukčního ústrojí a přispívají k plodnosti. Zerex Ultragold obsahuje pouze extrakty z tradičních bylin a vitamíny. Užívejte jej pravidelně a udržte si sexuální touhu a celkový výkon po celý život.

Ultragold zdravá erekce a podpora libida



andropauza frigidita
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow