Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Vztahy

Kdo je zodpovědný za nechuť k sexu?

Autor článku: redakce Zerex.cz 05.09.2017 00:00 Nechuť k sexu

Nechuť k sexu není ničím neobvyklým. Statistiky říkají, že se s tímto problémem potýká alespoň jednou za život až 40 % žen a 25 % mužů. Tím ale neříkáme, že byste se s tím měli smířit a neřešit to. Naopak! Život bez sexu je jako život bez smíchu. Pojďme se proto podívat na tento problém více zblízka, zjistit jeho nejčastější příčiny, jejich řešení a co na to říká odborník.

Jaké jsou nejčastější příčiny nechuti k sexu?

A začneme úplně na začátku, a to příčinami těchto problémů. U každého člověka to může být různé. U žen hraje největší roli premenstruační syndrom, stres, problémy v práci, neshody v partnerství či manželství, problémy s dětmi, trápení s rodiči či nemoc. Všechny tyto situace mohou ženu natolik zahltit, že nedokáže myslet na nic jiného, natožpak na sex. Muže dokáže vykolejit stres a problémy v práci, neshody v manželství či nemoc. Navíc se více trápí s problémy s erekcí a vrásky na čele jim dělá i předčasná ejakulace.

Řešení problémů

Řešení je pak různorodé, od krátké sexuální abstinence či dovolené u moře přes společné vyřešení daného problému až po odbornou pomoc a léčbu. Na prvním místě je ale logicky komunikace a pochopení. Vyslyšte svého partnera/partnerku, dejte jim prostor vyjádřit své pocity a emoce a snažte se najít přijatelné řešení. To je ten nejlepší začátek. Uvidíte, že jakmile to nejhorší přejde, opět se sex vrátí do vašeho vztahu.

Nejhorším viníkem nechuti k sexu jsou neshody

Ovšem ne vždy je východisko tak jednoduché. Určitě si vzpomenete na společné neshody, kvůli kterým jste neměli na intimní chvilky ani pomyšlení. Problémy se na vás hrnuly ze všech stran a vy jste si přáli jediné, aby to bylo rychle za vámi. Většinou takové sváry netrvají dlouho. Avšak někdy dokáží ochromit sexuální život klidně i na několik měsíců. A pokud se nechcete sexu vzdát úplně, měli byste to začít řešit. Vyhledejte odbornou pomoc! Jenže jakou? Psychologa nebo raději sexuologa?

Záleží na typu partnerských svárů

Záleží na tom, jaké neshody zrovna hýbou vaším vztahem. Zda se jedná o neshody čistě sexuální, nebo o problémy ohledně dětí, práce či domácnosti, anebo o trápení psychického rázu. Podle toho se rozhodněte, jakou pomoc zvolíte. Nic ale nezkazíte, pokud navštívíte manželskou či partnerskou poradnu. Tam vás vyslechnou a doporučí vám nejlepší řešení.

Nechuť k sexu není konečná zastávka

Nechuť k sexu ale rozhodně není nic normálního. Každý partnerský vztah by měl být naplněný sexem a společnými intimními chvilkami. Pokud tam není, je něco špatně. Uznávaný odborník v oblasti sexuologie MUDr. Václav Urbánek, CSc na tuto problematiku říká: „Snažte se na partnera v sexu nenaléhat. Odjeďte v mezích možností do exotické destinace nebo někde na dovolenou a plánovitě i nahodile si vytvářejte příjemné odpočinkové a takzvané premiérové zážitky – tím myslím sféru mimosexuální. Je nemalá naděje, že právě poté příroda opět rozžehne plamínek erotické touhy. A pokud ani to nepomůže, můžete vyzkoušet rozličná afrodiziaka nebo čistě přírodní kombinaci bylinek a přírodních látek v doplňku stravy Zerex Klasik, jenž pomáhá zvyšovat chuť na sex. To všechno vám může pomoci navrátit sex do partnerského života. Zvyšte si libido a chuť na sex



libido nechuť k sexu partnerské vztahy sexuolog sexuolog praha
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow