Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Erekce. Co ženy zajímá, ale nikdy se vás nezeptají?

Autor článku: redakce Zerex.cz 08.08.2017 00:00 erekce

Jako muž nemusíte na erekci spatřovat nic zvláštního. Denně se s ní potýkáte už od puberty a přijde vám jako přirozená součást vašeho života. Ženy jsou na tom ale přesně naopak. Logicky se s ní samy na vlastní kůži nikdy nepotkaly, a tak mají tisíce otázek, které je ve spojení s erekcí zajímají. Pokud je vaše partnerka otevřená, už se vás určitě na některé z nich zeptala, jestliže je ale spíše ostýchavá, právě v následujících řádcích zjistíte, co ji všeobecně na erekci zajímá.

Má muž normální erekci i ve vysokém věku, anebo za to mohou jen tabletky?

A nakonec zde máme jednu citlivější otázku, a to na stárnutí. Jak člověk stárne, nemá už tolik elánů a nadšení do sexuálních hrátek. Na vině je především nižší hladina pohlavního hormonu v mužském těle. Ženy zajímá, zda se muž může přirozeně sexuálně vzrušit i ve velmi vysokém věku, anebo za tvrdou erekcí stojí pouze prášky na potenci. Odpověď záleží na zdravotním stavu daného jedince. Erekce byla však již několikrát zaznamenána i u 90letých staříků. Takže pokud budete o sebe pečovat, můžete si užívat společných intimních chvil i do požehnaného věku. A udržet si sexuální vitalitu i ve vyšším věku můžete například s tabletkami pro udržení sexuální kondice. Právě ty posilují imunitu, zvyšují hladinu mužského pohlavního hormonu v organismu a mají příznivý vliv na impotenci, slabou erekci či problémy s prostatou.

Jaký je rozdíl mezi ženským vzrušením a tím mužským?

Žena, když je vzrušená, cítí příjemné teplo v klíně, celá se chvěje, doslova celým svým tělem si přeje, aby se jí někdo na intimních partiích dotýkal a aby nakonec došlo i na sex. Jenže co u erekce cítí muž? Má to stejné? Přesně nad tím určitě nejednou dumala i vaše partnerka. Vy samozřejmě víte, že je to i u vás velice podobné. Prohlubuje se vám dech, pokožka po celém těle se najednou stává velmi citlivá, vnímáte svět všemi smysly, celý se chvějete, doslova celým svým tělem si přejete, aby se vás někdo na intimních partiích dotýkal a těšíte se na sex. Kupodivu toto mají obě pohlaví velmi podobné.

Jak dlouho trvala nejdelší erekce na světě?

Neexistuje snad žena, kterou by tato otázka nezajímala. A co si myslíte vy? 30 minut? Hodinu? Nejdelší přirozená erekce na světě trvala celých 6,5 hodin, a to u 14 letého mladíka. Běžná erekce přitom v průměru trvá 11 minut. Pokud ji vy máte mnohem kratší, nemusíte se ničeho děsit. Za zdravou erekci je dle odborníků považována ještě i 3minutová záležitost. Ovšem velmi krátká erekce s velmi rychlým koncem v řádech sekund už může značit problém. Jeho řešení může být docela jednoduché - volně dostupné tabletky na prodloužení erekce.

Může muž mít erekci jen tak, bez jakéhokoliv stimulu?

Pokud žena není nymfomankou, potřebuje ke vzrušení nějaký vnější stimul. Ať už smyslový nebo myšlenkový, potřebuje nějaké vnější vzrušení. Proto ženy také často zajímá, zda je to u druhého pohlaví stejné. U mužů je to ale úplně jinak. Jak jste jistě za ty roky už vypozoroval, ranní erekce vás ve většině případů překvapí zcela bezdůvodně. Stejně tak během vypjatých chvil v práci, kdy může stres a vypětí způsobit své.

Existují nějaká stádia erekce?

Ženy často přemýšlí i o celkem vědeckých otázkách, ale málokdy se vás na takové otázky zeptají. Jednou z nich jsou i stádia erekce. Existují vůbec nějaká? Sám možná vnímáte pouze dvě. Stádium klidu, kdy se nic neděje a vy erekci nemáte, a stádium běžné erekce. Ovšem věděli jste, že ze zdravotního hlediska se rozlišuje ještě i třetí stádium extra tvrdé erekce? Jedná se o skutečně velmi silné ztopoření penisu, které může být trochu bolestivé. Většinou jde ale o poslední sekundy před samotným vyvrcholením.



erekce zajímavosti ženy muži
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow