Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Co voní ženám a co mužům? Díky těmto vůním budete neodolatelní!

Autor článku: redakce Zerex.cz 28.04.2017 00:00 vůně

Vůně nás provázejí odmala na každém kroku až do konce života. Dokáží nám často zamotat hlavu a úplně nás omámit. Je dobré vědět, co voní ženám a co mužům, abychom podle toho na opačné pohlaví zapůsobili.

Sexuální partner nám musí vonět!

Říká se, že muži milují očima a ženy ušima. No dobře, ale jak je to s čichem, který hraje při milostném svádění klíčovou roli? Klíčovou proto, že když nám někdo nevoní, těžko z toho vznikne láska na první pohled, bujarý sex nebo něco víc. Něco nám říká, ať se držíme zpátky, protože to není ten pravý. Role čichu při námluvách a sexuálních hrátkách není tak probádaná jako zrak a sluch. Jedno je ale jisté: u mužů působí jako afrodisiakum jiné vůně než u žen. Dávají přednost spíše těm jednodušším, přírodním a rozhodně se jimi neobklopují tak často jako ženy. Ženy naopak vůně milují a prostě se bez nich neobejdou. Pořizují si aromalampičky, éterické olejíčky, kosmetiku všeho druhu také vybírají často „nosem“, potrpí si i na provoněné prádlo.

Ženy milují jasmín, růži, kosatec

A které vůně u žen hrají prim? Tak třeba jasmín je nenápadný keřík s bílými květy, ale jeho aroma ženy přímo zbožňují. Stejně tak je nadchne růže, ylang ylang, kosatec – mimochodem, právě tyto tři složky tvoří základ nejslavnějšího parfému všech dob, a tím je „Chanel No. 5“. Ten si oblíbila i Marilyn Monroe, která je považována za nejvíce sexy ženu. Hodně dívek a žen dává přednost vůním jemným, květinovým, citrusovým, velkým hitem jsou i vůně vodní, které evokují čistotu a svěžest, stejně jako to dokáží vůně mýdlové. Výrobci kosmetiky a parfémů to dobře vědí a snaží se toho maximálně využít.

Čokoláda, vanilka a med nadchne muže

Muži si potrpí na vůně přírodní, zemité, syté, kořenité, ale samozřejmě záleží hodně na jejich povaze a temperamentu. Vůně čokolády působí na muže jako silné afrodisiakum, stejně tak vanilka a med. A ještě jedna perlička na závěr. Při vědeckých pokusech vyšlo najevo, že ženy dají přednost muži navoněnému před tím, který je sice čistý, ale omyl se pouze vodou a nepoužil žádný deodorant nebo parfém. A pokud tušíte, že muži to mají prohozené, zasloužíte pochvalu. Ano, muži skutečně ocení spíše ženu čistou, nenavoněnou – respektive takovou, jejíž vůně je přirozená, tělesná a nepřekrývá ji žádný parfém nebo kosmetika.



afrodiziakální parfém vůně afrodiziaka
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow