Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Královským afrodiziakem pro muže je čokoláda!

24.04.2017 14:40 afrodiziakum
Neodpírejte si čokoládu, pánové! Tato dobrota působí jako skvělé afrodiziakum právě pro vás. I když jste možná ve skvělé kondici a na vrcholu sil, proč si čas od času nevylepšit sexuální hrátky třeba tím, že si předtím s partnerkou pochutnáte na čokoládě? Mimochodem, možná se tím vysvětluje, proč bývá právě tabulka čokolády tak častým dárečkem mezi milenci.

Nadopujte sa!

Čokoláda zahání úzkost, uvolňuje napětí, umí navodit pocit pohody, štěstí. Čím to je? V kakaových bobech je obsažena látka, podobná dopaminu. Tomu se také říká hormon štěstí a lidský organizmus ho vyplavuje zejména v době zamilovanosti. Není divu, že někteří osamělí lidé zahánějí smutek a pocit opuštěnosti mlsáním čokoládových bonbónů. Příjemné rozpoložení a pocit prchavého štěstí však v tomto případě netrvá věčně.

Hold kakaovým bobům

Skvělou chuť čokolády a její výrazné afrodiziakální účinky znali už domorodí Indiáni. Zejména Aztékové a Mayové se zasloužili o to, aby tyto přírodní plody neupadly v zapomnění. Kakaovým bobům vzdávali hold a připravovali z nich rituální, posvátné nápoje. Často do nich přidávali další, sexuálně povzbudivé látky, jako například med, datle, vanilku, ale i skořici nebo dokonce pikantní, pálivé chilli papričky. V prvopočátcích se nápoj připravený z kakaových bobů používal téměř výlučně při svátečních obřadech. Ovšem netrvalo dlouho a muži zpozorovali, že mezi popíjením nápoje a jejich neutuchající sexuální výdrží existuje jasná souvislost. Podle historických pramenů si panovníci předtím, než strávili bouřlivou noc s dívkami z harému, dopřáli právě tento lahodný nápoj z čokolády. O jejich sexuálním umění a vytrvalosti pak kolovaly hotové legendy. Kolumbus a jeho nástupci se postarali o to, aby se tento exotický nápoj dostal do Evropy. Dnes už ho znají lidé prakticky po celém světě.

Kakao vs. potence

Přírodní nepražené kakao se řadí mezi takzvané superpotraviny. Obsahuje například hořčík, antioxidanty nebo třeba arginin. Právě posledně jmenovaná ingredience působí na zvýšení potence. Tryptofan zase umí navodit dobrou náladu a uvolnit napětí. Není divu, že když se obě tyto přírodní látky potkaly v jednom jediném plodu, a tím jsou kakaové boby, řadí se právě kakao a čokoláda mezi nejsilnější afrodiziakum pro muže. Dokáží znovu vzkřísit mohutnou sexuální energii, touhu a vzrušení, a to zcela přirozenou cestou.


afrodiziaka čokoláda
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow