Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Kotvičník zemní – kapsle, roztok anebo čaj?

07.07.2020 00:00 kotvicnik-zemni-kapsle-roztok-anebo-caj

LatinskyTribulus terrestris, česky kotvičník zemní, známý především jako afrodiziakum, nicméně příznivě ovlivňuje celou řadu procesů v lidském organismu. Proto tvoří významnou složku pro mnohé doplňky stravy Zerex zaměřené na podporu

  • sexuální vitality,
  • libida,
  • a mužnosti mužů, tedy podporu pevné a kvalitní erekce, výkonu a výdrže.

„Vedlejším“ účinkem, pozitivní ovlivňování růstu svalové hmoty, pevnosti svalů, zvýšení fyzického výkonu a síly, urychluje svalovou i energetickou rehabilitaci. Přírodní steroid má navíc schopnost podpořit imunitní systém.

Formy užívání kotvičníku zemního

Obsah účinných látek v kotvičníku zemním závisí na místě, kde vyrostl a byl sklizen. Podnebí, půda, vlhkost apod. Druhý určující faktor představuje jejich rozložení v jednotlivých částech rostliny, tedy v kořeni, lodyze, plodu a semenech. 

Základní formy podávání účinných látek kotvičníku zemního:

  • Čaj. Příprava čaje ze sušených bylin patří odpradávna k osvědčeným způsobům konzumace léčivek. Čaje, sypané i pytlíkové, lze snadno pořídit v lékárnách nebo specializovaných prodejnách. Alternativu představuje sběr v přírodě či sklizeň na zahrádce následovaná sušením. Tento způsob přináší určitá rizika, a to:
  • ❌V závislosti na místě sběru možnost kontaminace toxiny.
  • ❌Při domácím sušení nebezpečí plísní či znečištění.
  • ❌Neznalost obsahu účinných látek pro správné dávkování.

Nejvíce si na čaji pochutnají lidé milující klidné posezení a ničím nerušenou relaxaci v čase určeném výhradně pro sebe.

  • Tablety či kapsle. Koncentrovaný extrakt má nenahraditelné přednosti:
  • ✅Přesnou kvantifikaci účinných látek
  • ✅Garanci čistoty
  • ✅Dávkování doporučené výrobcem

Hlavní stigmata doby, spěch a stres, jen málo komu dopřávají klid. Čas nebývá ani na oběd, natož na popíjení čaje. Pár vteřin na zhltnutí kapsle je pro mnohé to pravé ořechové.

  • Tekutina obsahuje extrakt účinných látek rozpuštěný obvykle v etanolu a disponuje stejnými výhodami jako tablety či kapsle. Je-li na výběr, upřednostní tuto formu lidé mající problémy s polykáním léků v pevném skupenství, a to i když existuje celá řada „triků“, jak tento, pro někoho obtížný, úkon zvládnout. Tekutá forma překážku odstraňuje, případně může být výrobcem obdařena příjemnou chutí.

Kotvičník zemní má vliv na tvorbu pohlavních hormonů a tudíž bezprostředně ovlivňuje hormonální rovnováhu v lidském těle. To představuje více než dostatečný důvod, aby jej neužívali mladiství s dosud neukončeným vývojem a samozřejmě ani těhotné ženy a kojící matky.

Doplňky stravy Zerex a kotvičník zemní

Účinné látky a účinky řadí kotvičník zemní do pozice časté složky doplňků stravy Zerex, Na prvním místě musíme jmenovat samostatný produkt Kotvičník zemní. Umí stabilizovat normální hladinu mužského pohlavního hormonu, postará se o správnou funkci pohlavních orgánů a svalový tonus. Kapsle obsahuje extrakt z plodu rostliny s až 90% podílem saponinů. Doporučenou denní dávku tvoří 2 kapsle.

Další přípravky Zerex kromě více či méně významného podílu kotvičníku obsahují výtažky také z jiných rostlin a látek s obdobným působením:

Potenci a erekci podporují:

  • Zerex Klasik, klasika již podle názvu. Má poměrně rychlý nástup účinku, vhodná doba k požití je asi hodinu před pohlavním stykem; 
  • Zerex Ultragold, příznivě ovlivňuje sexuální vitalitu i celý intimní život, v konečném důsledku tak povzbuzuje zdravé sebevědomí. Není “akční” jako Zerex Klasik, ale při dlouhodobém užívání nastaví trvale udržitelnou pohodu;
  • Zerex Shot, relativní novinka v produktech Zerex má podobné účinky jako Zerex Klasik včetně užívání. V tomto případě nemusíte polykat tablety, ale vypít lahodně chutnající obsah malé lahvičky. Navíc tekutá forma = ještě rychlejší nástup účinku;
  • Zerex Extralong umí “pozastavit čas” a prodloužit cestu k nejvyššímu štěstí. I on vykazuje rychlý nástup účinku a proto je doporučená doba užití asi hodinu před pohlavním stykem.

Kotvičník zemní není osamělý voják v poli

Kuchyně mocné čarodějky přírody myslí na intimní život člověka nejen kotvičníkem zemním, ale také dalšími bylinami a látkami s všestranně prospěšnými účinky. V doplňcích stravy Zerex často najdete:

  • L-arginin hydrochlorid
  • Maca peruánská                                                                                                                                  

L-arginin hydrochlorid

Tzv. semi-esenciální aminokyselina plní v těle rozličné, životně důležité, funkce. Za určitých podmínek je organismus odkázán na její přísun ve stravě, případně v potravinových doplňcích. Obsahují ji i některé doplňky stravy Zerex, například:

Oba povzbuzují libido a zaručují pevnou a trvanlivou erekci. První se schovává v kapslích, druhý má tekutou formu, vyznačuje se lahodnou chutí a řeší případné potíže s polykáním prášků či kapslí.

Minimální podíl jiných látek obsahuje L-arginin hydrochlorid jako samostatný přípravek. Primárně se účastní na syntéze bílkovin v těle člověka, což oceňují sportovci a fanoušci týrání těla v posilovně. 

Důvodů, proč tato aminokyselina představuje vhodného partnera pro kotvičník zemní lze nalézt celou řadu:

  • Podporuje průchodnost krve v tepnách a celkově zlepšuje krevní oběh včetně periferního zásobování krví. Představuje téměř dokonalou prevenci kardiovaskulárních chorob;
  • Pomáhá předcházet erektilní dysfunkci právě díky skvělé podpoře krevního oběhu;
  • Příznivě působí na stav organismu pacientů s diabetem druhého typu;
  • Zvyšuje imunitu představující jeden ze základních kamenů zdraví a spokojenosti;
  • Oblíbený je i mezi sportovci pro svou schopnost urychlit regeneraci, vylepšit vytrvalost a snížit únavu.

Maca peruánská

Mohli bychom ji přezdívat nezmar. Roste v nadmořských výškách 3 500 až 4 500 metrů na místech s intenzivním slunečním zářením, prudkým větrem a chladným počasím. Vystačí si s kamenitou půdou a přežije i mráz až do - 20 °C. Známá je také jako „královna And“ nebo „peruánský ženšen“. Představuje ideální společnici pro kotvičník zemní při blahodárném působení nejen na libido. Podílí se na obsahu některých doplňků stravy Zerex podobně jako L-arginin hydrochlorid a svými dovednostmi si maca peruánská vysloužila samostatný produkt.

Ze tří druhů macy peruánské, a to černé, červené a žluté, nejčastější užití nachází žlutá, a to i když z hlediska účinných látek mezi nimi není významný rozdíl. K příznivému působení na organizmus je maca peruánská dostatečně vyzbrojena minerálními látkami, vitamíny (A, B1, B2, B6, C, E), železem, vápníkem, mědí, zinkem, hořčíkem, draslíkem, sodíkem a jódem. Samozřejmě nechybí potřebné aminokyseliny, třísloviny, bílkoviny ani vláknina. Je tedy zcela pochopitelné, že působí skutečně všestranně.

  • Přispívá k lepší erekci podporou prokrvení a tím i k růstu mužského sebevědomí;
  • Podporuje plodnost a libido mužů i žen – bez chuti není nálada ani na jídlo, natožpak na sex;
  • Dodává vitalitu a energii. Ve stavu „mouchy sežerte si mě“ skutečně neoslníte ani partnera ani partnerku;
  • Povzbuzuje paměť, koncentraci a myšlení. Funkcionality, bez nichž se v dnešní době neobejdete;
  • Zvyšuje psychickou i fyzickou odolnost, včetně odolnosti proti všude přítomnému stresu a depresím;
  • Poradí si s celou škálou neduhů a onemocnění od neplodnosti až k podpoře prevence rakoviny.

Kotvičník zemní: Všestrannost nikoliv zázrak

Rostlina sice představuje univerzální produkt univerza, což potvrzuje řada vědeckých studií věnovaná kotvičníku zemnímu. Nicméně neumí zázraky a s akutními problémy je lépe zajít k lékaři. Na druhou stranu, při dlouhodobém užívání přinese psychickou i tělesnou pohodu a spolu s ní novou chuť do života, a to i toho intimního. Nejlépe ruku v ruce se zdravým životním stylem. 

 

V následujícím článku si řekneme více o vztahu kotvičníku a potence:



kotvičník zemní kotvičník zemní extrakt kotvičník zemní kapsle
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow