Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Nezaradené

Zjišťovali jsme: Na jakém principu funguje kofeinový šampon?

27.11.2019 00:00 kofeinovy-sampon

Věděli jste, kofein působí preventivně proti vypadávání vlasů? Proč tomu tak je? Proč zrovna kofein působí takto blahodárně na vaši kštici? V tomto článku si společně popíšeme princip kofeinových šamponů. Zároveň se dozvíte, jak správně takový šampon používat, jak docílit nejlepších výsledků a jak se správně o své vlasy starat.

Kofeinový šampon

Denně vám může vypadnout až sto vlasů. Většinou se jedná o zcela přirozený proces obnovy. Problém nastává v okamžiku, kdy vám vlasy vypadávají ve větší míře, což začne být patrné i na vzhledu.

Nadměrné padání vlasů dnes patří na seznam nejběžnějších mužských kosmetických problémů. Tedy alespoň podle odborníků, kteří připouští, že příčin tohoto problému je hned několik:

  • užívání některých léků, 
  • dědičnost, 
  • stres, 
  • nutriční nedostatky, 
  • špatně fungující štítná žláza.

Kofeinové šampony, které stimulují růst vlasů, se proto stávají stále populárnější. Je tomu tak z prostého důvodu - kofeinové šampony prokazatelně zlepšují kvalitu vlasů a působí preventivně proti jejich vypadávání. Pánové tak konečně našli silného spojence, který dokáže pomoci s pleškou, kouty i řídnutím vlasů. 

💡 Vypadáváním vlasů trpí v současnosti téměř 50 % mužů ve věku 50 let. Jakýkoliv pomocník, který tomuto umí zabránit, je proto k nezaplacení.

Jak funguje kofeinový šampon?

Pojďme se teď na to ale podívat trochu více z odborného pohledu. Jak funguje kofeinový šampon podle odborných studií a vědeckých prací? 

Studie folikulů lidských vlasů odhalila, že kofein obsažený v šamponu v nich zvyšuje množství buněčné energie, která působí proti proteinu zvanému fosfodiesteráza. Bylo také prokázáno, že kofein zvyšuje růstový faktor 1 podobný proteinu inzulinu (IGF1), což je důležitá látka pro podporu růstu vlasů. Konkrétně bylo prokázáno, že kofein dokáže utlumit účinky aktivní formy mužského pohlavního hormonu (DHT), hlavního hormonu podílejícího se na plešatění.

Kofein jako nejlepší společník proti plešatění

Dokazuje to i nejnovější výzkum vědeckého týmu na univerzitě v Jeně. Podle tohoto výzkumu je kofein ideální stimulant vhodný především pro muže, jejichž vlasové kořínky jsou citlivé na mužský pohlavní hormon, který způsobuje právě ono vypadávání vlasů. 

💡 Němečtí badatelé izolovali celkem 600 vlasových folikulů z te­mena hlavy asi 20 až 30 mužů a pěstovali je v laboratoři. Zjistili, že při­dání kofeinu stimulovalo u 46 % folikulů jejich růst. 

Jak správně používat kofein proti řídnutí vlasů?

Nepředstavujte si ale, že vypijete šálek kávy nebo černého čaje denně a řídnutí vlasů se vás okamžitě nebude týkat. Výše zmíněné účinky platí pouze při použití kofeinu zvenčí, na vlasovou pokožku. Zevnitř nemá kofein prakticky žádný účinek. 

Tajné prostředky na růst vlasů: 6 denních rituálů, které povzbudí kořínky!

Zároveň je potřeba šampon s kofeinem pečlivě vmasírovat do vlasové pokožky. Pokožku několik sekund jemně masírujte a snažte se šampon dostat úplně všude, ne jen na místa, kde máte vlasů nejméně. Tím také zlepšíte prokrvení vlasové pokožky, což taktéž podpoří růst vlasů.

Jaké další složky by takový účinný šampon proti vypadávání vlasů měl obsahovat? To zjistíte v tomto článku.

Vedlejší účinky šamponů s kofeinem

Šampon s kofeinem nemá prakticky žádné vedlejší účinky. Může se u vás sice krátkodobě objevit podráždění pokožky, které však rychle zmizí a neznamená pro vás žádný závažnější problém. Podráždění pokožky vypadávání vlasů neovlivňuje.

Pokud budete šampon používat přesně podle návodu, nemáte se čeho bát. Šampon s kofeinem je tak levnou a účinnou alternativou k drahým laserovým nebo transplantačním procedurám, které mohou být zároveň i velmi bolestivé.

Šampon s kofeinem - jak docílit nejlepších výsledků

Spolu se šamponem s kofeinem je potřeba také dodržovat určitá pravidla, abyste si vypadávání vlasů sami nezpůsobili: 

  1. Vlasy si umývejte pouze studenou vodou.
  2. Vyvarujte se nevhodnému stylingu.
  3. Zbytečně vlasy nevysušujte.
  4. Nežehlete vlasy na teplotu vyšší než 180 °C.
  5. Vlasy si myjte jen až když je to potřeba.
  6. Vlasy neomývejte vařící vodou.
  7. Ideální četnost mytí vlasů je jednou za 3 až 4 dny.
  8. Snažte se žít zdravě.

To jsou ty nejúčinnější tipy, které vám pomohou nejen proti vypadávání vlasů, ale také k podpoře jejich růstu, kvality a pevnosti.

Účinný kofeinový šampon pro vás

Jak bojovat proti ubývání hřívy? Vyplatí se doplňky stravy, šampony, nebo je nejlepší si doma namíchat vlastní masky? Co vážně funguje? Hledáte způsob, jak vypadávání vlasů jednou provždy zastavit?

Vsaďte na Kofeinový šampon Zerex. Ten obsahuje nejen výše zmíněný kofein, ale také panthenol a keratin, což jsou látky, které poskytují vlasům dokonalou výživu a vhodnou ochranu. Společně mají příznivý vliv na kvalitu a růst vlasů, zlepšují jejich lesk a ohebnost. Chrání vlasy před mechanickým poškozením a obecně zvyšují jejich odolnost.

Zerex kofeinový šampon

Kofeinový šampon Zerex

Kofeinový šampon Zerex zamezuje vypadávání vlasů, zlepšuje jejich vzhled, nabízí složení čistě na přírodní bázi a dodává stávajícím vlasům pevnost. Kofeinový šampon Zerex můžete používat každý druhý den. Stačí jej vmasírovat do mokrých vlasů a následně důkladně opláchnout. 

Používejte kofeinový šampon pravidelně, zlepšete své životní návyky a s vypadáváním vlasů se můžete s klidem rozloučit. Nikdy není pozdě mít bohatou kštici, za kterou se každý otočí. Stačí začít ještě dnes. Objednejte si svůj první Kofeinový šampon Zerex a začněte bojovat proti vypadávání vlasů co nejdříve.

 

Přečtěte si o 6 denních aktivitách, kterými podpoříte růst vašich vlasů:



kofeínový šampón sampon proti vypadavani vlasu
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow