Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Jak zvýšit potenci?

10.12.2019 00:00 jak-zvysit-potenci

Potence. Téměř každý druhý muž po čtyřicítce řeší problémy s potencí. Jedná se o největší problém současnosti. To, co bylo ještě před sto lety potíží jen hrstky mužů, je dnes komplikací číslo jedna. Ať už je to špatná pohyblivost spermií, jejich nevhodný tvar nebo malé množství. Slovo potence označuje schopnost dosáhnout erekce, vykonat pohlavní styk a hlavně zplodit dítě. Pokud toho muž není schopen, je impotentní. Jak tedy zvýšit svou potenci? Jak zvýšit šanci na oplodnění partnerky a založení rodiny? Jaké triky skutečně zabírají? Odpovíme si v tomto článku.

Jak zvýšit potenci?

Abyste mohl zvyšovat svou potenci, je potřeba nejprve dobře vědět, co to vlastně ta potence je.

💡 Potence je stav, kdy muž dokáže dosáhnout erekce a je svými spermiemi schopen řádně oplodnit vajíčko. Jinými slovy jste tedy schopný oplodnění, jste potentní. Opakem je impotence, tedy stav, kdy nejste schopen svými spermiemi řádně oplodnit vajíčko. Jinak řečeno jste neplodný.

Rozhodně si potenci nepleťte s erektilní dysfunkcí, což je stav, při kterém nedokážete dosáhnout erekce, anebo s předčasnou ejakulací, kdy zase ve velice krátkém čase po začátku styku vyvrcholíte. Ani jedno není potence nebo impotence. I impotentní muž může mít velice pevnou erekci, nebo i pán s erektilní dysfunkcí může být schopný, tedy může být potentní k početí miminka.

Jak na zlepšení erekce?

Triky ke zvýšení potence

Jak zvýšit svou potenci? Jak zajistit, abyste svou partnerku oplodnil hladce a rychle? Jaké zásady zařadit do životního stylu či do života, abyste se stal co nejrychleji otcem?

V poslední době je populární mluvit o tom, že plodnost mužů se dramaticky zhoršuje. Extrémní předpovědi uvádějí, že se v budoucnu budeme množit jenom prostřednictvím umělého oplodnění,” uvádí v článku pro portál Moje Zdraví sexuolog a gynekolog MUDr. Pavel Turčan. Odhaduje se, že za dalších 15 let by už mělo být neplodných dokonce 80 % mužů.

1. Zdravý životní styl

Za celým problémem spojeným s potencí hledejte negativní civilizační faktory, jako jsou uspěchaný životní styl, stres, přepracování, kouření, málo pohybu a nemoci. Odborníci proto uvádí, že by muž měl v prvé řadě změnit svůj životní styl, začít se více hýbat a skoncovat s nezdravými návyky. Už to může zlepšit kvalitu vašich spermií až o 20 %.

Je to sice asi to nejtěžší, co v životě uděláte, ale stojí to za to. Skutečně jen změna životního stylu může vaši potenci posílit a zlepšit.

Podle nejnovějších statistik se počet spermií českých mužů každoročně snižuje o 1,6 %. Jen za posledních 25 let klesl celkem o 60 %. Je tomu tak i proto, že se zhoršuje kvalita životního stylu. Málo se hýbeme, nezdravě jíme, hodně kouříme nebo nadměrně pijeme alkohol. To všechno zhoršuje naši potenci, erekci i plodnost.

2. Pravidelný pohyb

K tomu patří i pravidelný pohyb. Pravidelně se hýbejte, choďte do posilovny, na kolo nebo na dlouhé procházky. Jakýkoliv pohyb je dobrý nejen pro vaše zdraví, ale i pro kvalitu vašich spermií a pro vaši erekci.

A nemusí to být zrovna ona profláklá posilovna. Chápeme, že ne každého to v posilovně baví a ne pro každého posilovna je. Ale zkuste alespoň nějaký pohyb.

Není zdravé celý den jen prosedět u počítače nebo dokonce proležet u televize. Takové možnosti má lidstvo poměrně krátkou dobu. Ovšem většinu času se lidé museli hýbat. Aby vůbec třeba došli do práce, nebo aby vůbec měli co do úst.

Ač je moderní doba krásná, že se právě takto šíleně hýbat nemusíme, pořád je pohyb důležitý a úplná nečinnost je dalším hřebíčkem do rakve vaší potenci.

MUDr. Jitka Řezáčová kroutí nad současnou situací hlavou: „Současná situace je tvrdým oříškem všech specialistů na léčbu neplodnosti. Neplodnost žen umíme léčit konzervativně velmi dobře, ale neplodnost mužů léčíme obtížně a v řadě případů to ani neumíme.

3. Změna jídelníčku - potraviny na potenci

Zároveň, co by to bylo za změnu životního stylu, kdybyste nezměnil své stravovací návyky?! Mezi účinné potraviny na potenci patří hlavně ovoce a zelenina. Jahody, rajčata, petrželová nať, chilli, celer, zázvor, brokolice, špenát, hřebíček, česnek. To všechno jsou potraviny, které působí doslova zázračně na vaši potenci.

Podpůrné složky, které vám pomohou s problémy s potencí, najde například ve zmíněném česneku. V něm se nachází vitaminy A, B a C, vápník, selen, jód a další látky. Tyto látky posilují organismus, podporují obranyschopnost, sexuální výkonnost a stimulují tvorbu kvalitních spermií.

4. Vitamíny na potenci

Důležité je také pamatovat na vitamíny, které pomáhají mužské potenci. Nejsilnější vztah s potencí byl odhalen u vitamínů B, C, D a zinku. Tyto vitamíny se tedy snažte přijímat ve velkém.

Vitamíny na potenci sice nejsou léky, takže od nich rozhodně nečekejte zázraky, ale taktéž vám pomohou a mírně podpoří vaši potenci, což je cíl, kterého se nyní snažíme dosáhnout za každou cenu.

Před šesti lety podstoupily neplodné páry 17 682 léčebných cyklů. V loňském roce už to bylo 25 601 cyklů. Pokud se tendence umělých oplodnění bude stále zvyšovat, mohla by zhruba za 15 až 20 let být polovina z narozených dětí počata uměle,“ upozornil v tomto článku David Rumpík, ředitel Kliniky reprodukční medicíny a gynekologie ve Zlíně.

5. Omezení nezdravých návyků

Kouření, pití alkoholu nebo dokonce užívání omamných látek. To všechno je dalším tvrdým oříškem, který musíte sám u sebe rozlousknout. Nelze očekávat, že počnete zdravého a silného potomka, pokud sám vykouříte 40 cigaret denně, nebo vypijete několik piv za večer. Je potřeba být sám naprosto zdráv, aby i vaše dítko takové bylo.

Proto omezte své nezdravé návyky. Zcela se zbavte kouření, pití alkoholu i užívání omamných látek. Překopejte svůj životní styl skutečně od základů. Ano, nebude to jednoduché. Ano, bude vás to stát spoustu sil a možná i přemlouvání. Ale bude to skutečně stát za to. Odměnou za to všechno vám bude vaše zdravé dítě, které vám bude říkat „táto”.

6. Pořádný odpočinek

Stres, přepracovanost či nedostatek spánku, to je dalším negativním faktorem, který ovlivňuje vaši potenci. Potence je velice křehká. Stačí jen drobnost a už můžete mít problémy v posteli.

Proto se snažte kromě zdravého žití i zdravě odpočívat. Na to se v dnešní době často zapomíná. Všichni se ženou za lepšími výsledky, lepší efektivitou a ještě větší pracovitostí, ale zapomínají na to zcela nejzákladnější, a to je volný čas, čas pro sebe a odpočinek. I to k životu neodmyslitelně patří, ani na to byste rozhodně neměl zapomínat, či to dokonce odbývat.

Ač se to zdá jako naprosto jednoduchý úkol, sám uvidíte, že to tak jednoduché nebude. Udělat si čas sám na sebe, více odpočívat a méně se stresovat. Budete totiž muset vyskočit z toho rozjetého rychlíku, ve kterém se právě teď nacházíte. A to nebude vůbec jednoduché.

Vaše okolí na vás bude tlačit, abyste z něj nevyskakoval, jinak vám život uteče. Přitom život je tady a teď, s vaší rodinou, partnerkou, dětmi. A ten vám uteče jedině, pokud si na něj nenajdete čas.

7. Odborná léčba problémů s potencí

Změnil jste zcela od základů svůj životní styl? Začal jste mnohem zdravěji jíst, omezil jste kouření, pravidelně cvičíte a také více odpočíváte? Ovšem vaše potence je stále na bodu mrazu? Pořád se vám nedaří počít miminko? Pořád se o to bezvýsledně snažíte?

V prvé řadě pamatujte, že změně životního stylu musíte dát čas. Nelze jeden den změnit své návyky a druhý den už očekávat zázraky. Tak to bohužel nefunguje. Je potřeba tomu dát čas, alespoň půl roku, než se skutečně, i v reálu, něco změní.

Jestliže se vám to ale ani po půl roce stále nebude dařit, jestliže i po roce snažení bude výsledek nulový, jestliže žádné sebelepší rady nezabírají, pak navštivte androloga.

Při zjištění nízké kvality spermií pomocí odborných vyšetření doporučuji problém konzultovat co nejdříve s andrologem, aby se případné problémy s neplodností diagnostikovaly včas a neplodným párům se nabídlo optimální řešení léčby neplodnosti, uvedla bioložka Zuzana Krátká z imunologické laboratoře Centra lékařské genetiky a reprodukční medicíny Gennet.

Na vině totiž může být celá řada jiných, skrytých příčin. Protože jste začal žít mnohem zdravěji, můžeme v tuto chvíli nezdravý životní styl jako hlavní příčinu potíží s potencí vyloučit. Na vině tedy může být zánět varlat, porucha hormonální rovnováhy, nízká hladina mužského pohlavního hormonu, špatná funkce prostaty, nebo nějaký jiný problém. To ovšem může odhalit pouze lékař. Proto navštivte androloga, který vás nejprve vyšetří, určí správnou diagnózu a následně nasadí vhodnou léčbu.

8. Bylinky na potenci

Je možné si pomoci nějak sám, svépomocí? Existují nějaké volně prodejné léky na potenci? Žijeme v úžasné době, kdy vám můžeme s potěšením říct, že ano, existují volně prodejné léky na potenci.

Jedná se o speciální doplňky stravy, bylinky na potenci, tedy o volně prodejné tabletky na potenci, které mají stimulační a podporující efekt. Účinnými látkami, které by takové tabletky měly obsahovat, jsou L-arginin, L-citrulin, L-lysin, maca peruánská, kořen ženšenu, zinek, kotvičník zemní, či teobromin. Všechny tyto složky najdete v doplňku stravy Zerex Klasik.

Mimo tento doplněk stravy je také skvělou volbou účinný čaj Potence a povzbuzení, který přispívá ke zvýšení libida a chuti na sex, příznivě ovlivňuje sexuální výkonnost, pomáhá udržet normální funkci potence a udržuje přirozenou životní sílu a vitalitu. Tento bylinný čaj na potenci stačí užívat 2x denně. Obsahuje kotvičník zemní, vřes obecný, pupečník asijský a damiánu.

Ovšem vždy pamatujte na to, že podobné doplňky stravy či bylinky na potenci jsou pouze třešničkou na dortu. Bez změny životního stylu, bez omezení svých nezdravých návyků, zlepšení své životosprávy na vás ani na vaši potenci nebudou mít prakticky žádný větší účinek.

Životní styl je totiž tak silným činitelem, který ovlivňuje vaši potenci, že ani nejsilnější doplněk stravy na světě nebo sebelepší bylinky na potenci s tím nic nezmůžou. Proto na prvním místě začněte se změnou svého životního stylu a až pak vsaďte na sílu těchto přípravků, jakožto i třeba zmíněného Zerexu Klasik.

Jak zvýšit potenci

Změňte svůj životní styl, cvičte, omezte kouření a pití alkoholu, snažte se vyhýbat stresovým situacím, sprchujte se studenou vodou, místo slipů noste volné trenýrky, jezte dostatek ovoce a zeleniny bohaté na vitamíny C a D a zinek, užívejte vhodné doplňky stravy a nemasturbujte úplně každý den. To jsou ty nejlepší rady, které vám ke zlepšení vaší potence můžeme dát. Zvýšení své potence není nijak složité ani nedosažitelné, chce to pouze chtít. I vy vysněného výsledku můžete dosáhnout.

 

Měli byste vědět, že problémy s erekcí se objevují jako u mladých mužů, tak i u seniorů. Proč je to tak?



potraviny na potenci vitamíny na potenci bylinky na potenci
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow