Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Jak rychleji zplodit dítě? 4 rady pro budoucí rodiče

Autor článku: redakce Zerex.cz 31.08.2020 00:00 jak-rychleji-zplodit-dite

Dokud se vše daří a jde to jako po másle, není důvod pro zbytečné otázky. Když se však už déle snažíte a zatím bez výsledků, kladete si určitě otázku: jak zplodit potomka?

Nejen zábavná část formou příjemných společných chvil, ale i důsledná příprava by měla být denní součástí vaší rutiny.

1. Důležitá je příprava: žena

K těhotenství byste měla přistupovat s největší vážností, abyste svému budoucímu potomkovi zajistila co nejlepší start do života. Začít doplňovat kyselinu listovou na začátku těhotenství může být poměrně pozdě. Její užívání "v předstihu" může pomoci předejít závažným zdravotním komplikacím u dítěte.

2. Jak otěhotnět po 30?

Víte, kdy jste plodná? Zřejmě se ptáte, co je to za otázku, lékař přece potvrdil, že s plodností problémy nemáte. Jde však o období, kdy je žena schopna otěhotnět.

Když se snažíte o těhotenství po 30-tce, měla byste vědět, kdy přichází vaše plodné období - ovulace. Jde o časový úsek přibližně v polovině menstruačního cyklu, kdy se z vaječníku uvolní zralé vajíčko. To se pak pohybuje vejcovodem, kde jej lze oplodnit. Znamená to, že při 28-denním cyklu přichází ovulace kolem 14. dne. Dvanáctý až čtrnáctý den jsou tedy nejplodnějšího dny.

Různé délky menstruačních cyklů znamenají i rozdíly v tom, kdy nastává ovulace. V tom mohou pomoci aplikace, kde si zaznamenáte začátek a konec menstruace, aplikace vyhodnotí délku cyklu a "předpoví" nejplodnější dny.

Jak zplodit dítě?

3. Těhotná po 40

Zatímco ještě před třiceti lety šlo spíše o raritu, dnes už je poměrně běžné, že má žena dítě i ve vyšším věku. Nemusí jít přitom o rozmar, jednoduše předtím neměla vhodného partnera, věnovala se kariéře nebo se jinak změnily její poměry. Žena, která se rozhodla pro těhotenství po čtyřicítce, má sice snížené šance, není to však nemožné.

4. Jak otěhotnět po 40? Na řadě je muž

Samotné přičinění se o těhotenství partnerky je příjemná a zábavná činnost. Stát se otcem nemusí být vždy až tak jednoduché. Není totiž jedno, kdy se o zplození potomka snažíte. Partnerka již zná své plodné dny, během nich byste měli tedy být "vždy připraven", což už nemusí být až taková samozřejmost.

Mnoho mužů dokonce i v mladém věku zaznamenává problémy s potencí a neschopnost oplodnit partnerku. Schopnost dosáhnout nebo udržet erekci může být snížena.

V rámci přípravy na otcovství mohou pomoci:

  • aktivní životní styl, který zahrnuje pravidelný pohyb,
  • pestrá a vyvážená strava bez nadbytku tuků a cukrů,
  • doplňky stravy na plodnost a sexuální vitalitu,
  • zbavení se zlozvyků, které mohou být hrozbou pro erekci (kouření, alkoholismus, nedostatek spánku, přebytek stresu).

Zerex Ultragold na podporu potence

Nyní ta příjemná část

Když jste zvládli přípravu, víte kdy máte začít se snahou a žádné překážky vám už nebrání, vrhněte se na tu nejpříjemnější část plození potomka!

 

Přečtěte si také o mužské neplodnosti:



jak otehotnet po 30 jak otehotnet po 40 jak zplodit potomka
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow