Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Penis: 6 šokujících věcí, které jste o něm doteď nevěděli!

04.03.2019 00:00 penis

Penis není pouze mužským pohlavním orgánem sloužícím k rozmnožování. Je to mnohem, mnohem víc. Má jej sice každý muž na planetě, ale o mnohých z jeho funkcí jste určitě ještě neslyšeli. Penis je záhadnou částí mužského těla, kterou vám v tomto článku přiblížíme. V následujících řádcích vám odhalíme 6 šokujících faktů, které jste o penisu určitě nevěděli. Pohodlně se usaďte, začínáme.

1. Může předvídat, jak funguje váš mozek

Muži, kteří mají penis zatočený doleva, mají dominantní levou mozkovou hemisféru. Potvrdil to výzkum časopisu Human Reproduction. Levá hemisféra v mozku hraje velkou roli v mluvení, logice a matematických výpočtech. Naopak pravá hemisféra se podílí na prostorovém a vizuálním vnímání, a vytahování kontextu ze slov a tónu hlasu.

Pokud si tedy pokládáte penis raději doleva, s největší pravděpodobností dle odborníků z časopisu Human Reproduction vám půjde matematika a výpočty.

ZAJÍMAVOST: Věděli jste, že existuje kromě ranní erekce také ta noční? Během spánku se penis ztopoří dokonce 3-5krát. Podle vědců jde o trénink, kterým se tělo snaží udržet pohlavní orgán v kondici. Když k tomu přičteme fakta z denního vzrušení, pak muže průměrně potkává erekce 11x za den.

2. Má stejný tvar jako měl váš otec, děd, praděd…

Tvar a velikost penisu se dědí po předcích. Pokud tedy toho v trenkách moc nemáte, zbytečně neobviňujte matku přírodu, ale svého otce či dědu. Proto také většina mužů v daném státě má zhruba podobně velký penis. Geny zkrátka nezapřete.

ZAJÍMAVOST: Podle výrobců kondomů potřebuje XXL velikost kondomu pouze 6 % mužů.

3. Funguje i po ochrnutí těla

Velice zajímavý je fakt, že penis funguje i po ochrnutí těla. To znamená, že i muž po vážné nehodě nebo úrazu stále může dosahovat erekce, využívat penis k čůrání a dokonce může mít i děti.

Ano, muži po úrazu míchy mohou mít vlastní děti. Pokud ochrnutý muž nemá výron semene a plánuje mít biologicky vlastní potomky, provádí se odběr spermií pomocí umělé, arteficiální ejakulace. Dnes patří k nejčastěji a nejúspěšněji používaným metodám elektrostimulace a vibrostimulace. Spermie můžeme získat i operační cestou přímo z varlat. Koncepce je dosaženo použitím některé z metod asistované reprodukce, jinak řečeno „umělého oplození”, ve spolupráci s centry asistované reprodukce,” popisuje aktuální možnosti MUDr. Taťána Šrámková, CSc.

ZAJÍMAVOST: 54 % mužů uvádí, že onanuje denně. Většina z nich pak přiznává, že se kvůli tomu často cítí provinile.

4. Barometr zdraví

To, jestli je muž zdravý, jednoduše pozná podle kvality své erekce. Pokud není muž 100% zdravý, nemůže mít ani 100% pevnou erekci. Cévní potíže, diabetes, problémy s prostatou, vysoký krevní tlak či ateroskleróza - to všechno jsou nemoci, které mohou negativně ovlivnit vaši erekci a vás tak upozornit na to, že něco není v pořádku.

ZAJÍMAVOST: Plešatí milenci jsou více náruživí. Ztráta vlasů může souviset s nadměrnou produkcí mužského pohlavního hormonu, který zvyšuje chuť na sex.

5. Tvrdý jak kámen, ale z kostí není

Kolik mýtů koluje o tom, že je penis vyztužen kostí… Přitom v penisu není kost ani jedna. To, že se penis ztopoří je způsobeno topořivými tělesy a pórovitými tkáněmi, do kterých se nahrne během erotické stimulace krev, která jej postaví. Žádné kosti.

Na druhou stranu se ale může penis, stejně jako kosti, které v něm ovšem nejsou, zlomit. Pokud totiž žena nasedne na penis příliš neopatrně, mohou se v penisu zlomit tzv. topořivá tělesa.

ZAJÍMAVOST: Řada mužů hledá pro svůj penis uplatnění i jinde než v ženském klíně. Lékaře ve Spojených státech například znepokojuje fakt, že čím dál více mužů onanuje s pomocí vysavače. Vrásky na čele jim přidělávají hlavně ti onanisté, kteří nedokáží správně nastavit výkon vysavače. Takoví sexuální náruživci se totiž v lepším případě připraví jen o předkožku, v horším si poraní penis tak, že ohrozí jeho funkčnost.

6. Existují dva druhy mužské chlouby

Možná vás překvapí zjištění, že existují pouze dva typy penisů. První z nich, který má až 79 % mužů, se při erekci zvětší a prodlouží. Zatímco druhý, který má jen 21 % pánů, je velký stále – i v klidovém stavu a ani při erekci se výrazněji neprodlouží.

ZAJÍMAVOST: Vůně z dýně podporuje erekci! Vyzkoušejte dýňovou polévku nebo koláč z dýně a nebudete se stačit divit.

Pár slov závěrem

Chtěli byste podpořit své sexuální zdraví a svou erekci? Chtěl byste se stát pro svou partnerku neodolatelným alfa-samcem? Vyzkoušejte erekční pilulky Zerex Klasik. Tyto tabletky jsou unikátní kombinací bylinek a přírodních aminokyselin, díky kterým se zvýší vaše sexuální chuť, pomohou vám s výdrží při sexu a kvalitou erekce.

Doplněk stravy Zerex Klasik dokáže stimulovat erekci, podpořit kvalitní intimní život a zvýšit libido. Vyzkoušejte tyto přírodní stimulanty na podporu erekce i vy a překvapte svou přítelkyni, manželku či milenku sexem, na který nikdy nezapomene.

Pokud byste měli ohledně doplňku stravy Zerex Klasik nějaké otázky, neváhejte se podívat na stránky www.izerex.cz, kde najdete veškeré potřebné informace. Spokojený sexuální život je blíž, než si myslíte! Celá řada vědeckých studií navíc potvrzuje, že častý orgasmus prospívá zdraví – zajistí vám delší život, posílí imunitu a snižuje riziko rakoviny a srdečních chorob.



penis
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow