Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Nezaradené

Nedostatek energie - jak opět rozhýbat tělo i mysl?

18.02.2020 00:00 nedostatek-energie

Zima je sice za námi, ale vy si pořád připadáte jako v zimním spánku? Nedostatek energie, únava, letargie, nedostatek motivace, špatná nálada. Sedí tento popis i na vás? Jak opět rozhýbat tělo i mysl, a to nejen po zimě? Jako první krok - Přečtěte si tento článek.

Nedostatek energie, únava

Po zimě je organismus každoročně vyčerpaný. Možná jste si toho doposud nikdy vlastně ani nevšimli. Je to proto, že máme všichni obrovský nedostatek životně důležitých vitamínů a minerálů, méně pohybu, tělo se ještě stále zotavuje z prodělaných nemocí a hlavně máme všichni nedostatek sluníčka

To všechno sice k zimě patří stejně jako třeba Vánoce nebo sníh, ale má to zároveň za následek únavu, nedostatek energie či dokonce deprese.

Jarní únava

💡 Je to takové to období, kdy se vám do ničeho nechce, většinu času jen lenošíte v posteli a místo plnění novoročních předsevzetí hledáte výmluvy, jak se tomu vyhnout. Často se tomu říká jarní deprese či jarní únava. Ta dokáže člověka pořádně otrávit a znepříjemnit mu příchod období, na které se po dlouhé zimě všichni tak těšíme.

Nedostatek životní energie

✅ Jak z toho ven? Jak se zbavit toho nepříjemného břemene a opět energicky vyrazit do světa? Řiďte se těmito zásadami:

  1. Pijte dostatek čisté vody.
  2. Jednou za čas si dopřejte také čerstvou kokosovou vodu.
  3. Pitný režim doplňte o zeleninové a ovocné smoothies.
  4. Každé ráno se protáhněte u otevřeného okna.
  5. Nakopněte se ranní studenou sprchou.
  6. Zvyšte příjem vitamínu C.
  7. Důležitý je také dostatek vitamínů skupiny B, A a D.
  8. Relaxujte, nepřepínejte se, snažte se vyhýbat přesčasům.
  9. Zajděte si na masáž, do sauny nebo do vířivky.

Ovšem chce to čas. Jarní únavy se nezbavíte okamžitě ze dne na den. Je potřeba na tom pracovat nějakou dobu, třeba i několik týdnů, než to začne plodit své ovoce.

Vitamíny proti nedostatku energie

Nejlepším spolubojovníkem na nedostatek energie a únavu jsou vitamíny. Ty poskytují tělu potřebné živiny, podporují imunitu organismu a zároveň právě nabuzují. 

💡 Ke zmírnění únavy přispívá vitamín C, který podporuje normální funkci imunitního systému, chrání buňky před oxidačním stresem a usnadňuje vstřebávání železa. Přidejte k tomu i hořčík, který zlepšuje kvalitu spánku. Důležitý je také dostatek vitamínů skupiny B, které dodávají energii, podporují trávení a činnost srdce.

Některé vitamíny jsou dokonce skvělými pomocníčky pro zlepšení erekce a výkonů v posteli. Které to jsou? To se dozvíte v článku 9 nejdůležitějších vitamínů a minerálů, které potřebuje každý muž

Zvyšte pobyt na sluníčku

Ač letošní zima nebyla nijak třeskutá, stejně nám všem po ní chybí sluníčko. Pokud byste se teď vydali na odběr krve, rozbor by nejspíš ukázal, že máte nedostatek vitaminu D, který naše tělo získává právě ze slunečního svitu. 

Jarní slunce vás nabije energií

Ten hřejivý pocit, když se můžete posadit na pomalu sílící jarní sluníčko a čerpat první doušky nové energie. Proto se zejména na jaře nezavírejte doma, ale co to jde, tak vyrážejte ven

💡 Klidně si dejte v práci delší obědovou pauzu, kdy si na chvíli sedněte někde venku na lavičku a nechejte se příjemně laskat prvními letošními slunečními paprsky. Už to vás nabije pozitivní energií a novým elánem do života.

Pravidelný pohyb

✅ Dalším důležitým bodem je pravidelná pohybová aktivita. Může to být cokoliv, na co si jen vzpomenete. Od tance, běhu a horolezectví, přes jízdu na koni, procházky po venku či agility s vaším pejskem, až po squash, tenis nebo golf. Cokoliv, co vás bude bavit, je pro vás prospěšné. 

V tomto ohledu vůbec nezáleží na tom, zda u toho zhubnete nebo ne. Teď vůbec neřešíme vaši postavu. Teď je důležité nabrat dobrou náladu, načerpat spoustu pozitivní energie a získat nový elán do života. A k tomu vám pomůže jakýkoliv pohyb, který vás bude bavit.

Multivitamíny proti únavě

A nakonec si můžete vypomoci i multivitamínovými doplňky stravy. Ovšem pamatujte, že ne všechny jsou účinné a ne všechny vám pomohou s jarní únavou. Důležité je, aby takový přípravek obsahoval účinné množství potřebných látek, a zároveň, aby obsahoval vitamíny a minerály, které pomáhají právě proti únavě. 

Mezi tyto složky patří hořčík, vápník, vitamín C, železo, zinek, niacin, selen, chrom, vitamín D, kyselina pantothenová, vitamín B12, vitamín B6, vitamín B2 a vitamín B1.

Vitality Complex zatočí s jarní únavou

✅ Jenže kde přesně tyto účinné látky najít? Jak to udělat, abyste nemuseli během dne spolykat desítky tablet? Právě tyto důležité vitamíny a minerály, které pomáhají proti únavě, najdete v přípravku Vitality Complex.

OBSAH PŘÍPRAVKU VITALITY COMPLEX
Hořčík 132 mg
Vápník 120 mg
Vitamin C 240 mg
Železo 7 mg
Zinek 5 mg
Niacin 16 mg
Selen 55 ug
Chrom 40 ug
Vitamin D 20 ug
Kyselina pantothenová 6 mg
Vitamin B12 5 ug
Vitamin B6 2,8 mg
Vitamin B2 1,4 mg
Vitamin B1 1,1 mg

 

✅ Jedná se o doplněk stravy na přírodní báze, který přirozeně podporuje a tonizuje životní energii, bojuje proti únavě a dodává síly pro všechny vaše projekty. Ve Vitality Complexu nejsou za každou cenu nacpané všemožné látky a vitamíny. Ne! Nachází se v něm pouze ty vitamíny a minerály, které vaše tělo potřebuje. Ve Vitality Complexu najdete přesně ty látky, které vám v organismu po zimě schází.

💡 Ovšem pamatujte na to, že Vitality Complex je nutné užívat dlouhodobě. Polyká se vždy celá jedna kapsle 2x denně. Stejně, jako z vás ani jedna návštěva posilovny neudělá Schwarzeneggera, tak ani po užití jedné pilulky Vitality Complex nejspíš nepocítíte větší rozdíl. Dejte tomu ale čas. Vitality Complex je nutné užívat po dobu alespoň dvou až tří měsíců. Uživatelé ovšem uvádí, že po této době měli energie na rozdávání.

Únava a nedostatek energie nebudou mít šanci

Jarní únava či probouzení se ze zimního spánku není nic příjemného. Dokáže to člověka zabrzdit klidně i na několik měsíců. Teď už ale víte, jak toto období zkrátit na minimum a ve výsledku si jej vlastně užít. Už vás nebude trápit únava, nedostatek energie, smutek ani letargie. Konečně vstoupíte do tohoto roku tou správnou nohou.



nedostatek energie únava nedostatek životní energie
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow