Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Hubnutí

Nedaří se vám zhubnout? Toto jsou nejčastější příčiny

04.02.2021 00:00 nedari-se-vam-zhubnout-toto-jsou-nejcastejsi-priciny

Znovu to nekleslo? Nevěřícně se díváte na váhu a přemýšlíte, kde se mohla stát chyba. Je toto i váš případ?

V každém případě platí, že byste neměli věšet hlavu. Raději si blíže posviťte na důvody vaší otázky "Proč se mi nedaří zhubnout?".

Kolik času strávíte spánkem?

Většina lidí si kvalitu spánku nespojuje s hubnutím, což je chyba. Podle WebMD se odborníci shodují v tom, že dostatek spánku je pro zdraví, pohodu i vaši váhu stejně důležitý jako strava a pohyb. Naopak, nedostatek spánku se podle vědeckých poznatků přímo spojuje s přibíráním.

Ospalost s sebou přináší daň: nedostatek energie, chuť na nezdravá jídla, odsouvání cvičení, jedení větších porcí jídla. Co je nejhorší, prohřešky si omluvíte jako "odměnu", kterou si zasloužíte. Cítíte se unaveně, vyčerpaně, a proto si "logicky" zasloužíte v ten den nepřihlížet příliš na stravu, necvičit, sáhnout po krásně napěněném cappuccinu.

Co pijete?

Alkoholické nápoje a hubnutí

Alkohol během hubnutí je kapitola sama o sobě. Jeho konzumaci si omlouváme frázemi jako "na krvinky", "na lepší spánek", "jen za jeden" a podobně.

Vzdát se alkoholu může představovat výrazné změny a to nejen v otázce jak zhubnout. Pití totiž "povzbuzuje" konzumaci kalorických jídel okamžitě i na druhý den a zvyšuje chuť k jídlu. Ovlivňuje délku a kvalitu spánku, úroveň energie.

Alkohol negativně ovlivňuje i trávení, protože i v relativně malých dávkách mění vylučování žaludeční kyseliny. Se zvyšujícím se věkem mohou nastat problémy v oblasti trávení, proto je vhodné podpořit ho úpravou jídelníčku, nebo doplňky stravy.

Voda

Dobrým způsobem, jak během hubnutí hydratovat tělo, je prostřednictvím čisté vody. Pomáhá dostat odpad z těla, zvýšit energetický výdej a je nezbytná ke spalování tuků. Na 15 kg tělesné váhy bychom měli denně vypít 0,5 litru vody. Pokud je tedy vaše váha 60 kg, denně byste měli vypít 2 litry.

Jak uvádí Medical News Today, voda může pomoci zabírat místo v žaludku, což vede k pocitu sytosti a snížení hladu. Vypití sklenice vody předtím, než sáhnete po jídle, může pomoci omezit přejídání.

Ve studii z roku 2014 vypilo 50 žen s nadváhou 30 minut před snídaní, obědem a večeří kromě své pravidelné konzumace vody i po dobu 8 po sobě následujících týdnů 500 ml vody. Účastnice zaznamenali snížení tělesné hmotnosti, tělesného tuku a indexu tělesné hmotnosti. Hlásili také potlačení chuti k jídlu. (Zdroj: Medical News Today)

Cvičení a zdravé hubnutí

O pozitivním vlivu cvičení na pokles hmotnosti snad netřeba ani mluvit. Kombinace tělesného pohybu a vhodné stravy je nejúčinnějším způsobem, jak se zbavit přebytečných kil. Také dokáže upravit krevní tlak nebo hladinu cholesterolu, což také není zanedbatelná informace.

Podle Healthline, pokud chcete využívat zdravotní výhody cvičení, doporučuje se provádět některou formu aerobního cvičení nejméně třikrát týdně v délce minimálně 20 minut. Pokud se vám však nedaří zhubnout, určitě si v tomto směru přidejte. I obyčejná chůze vás může "připravit" o zásoby tuků, pokud ji provádíte denně nepřetržitě alespoň 15 - 20 minut.

Na rozdíl od mužů, ženy nejsou vždy nakloněny ke cvičení se závažími. Výhodou silového tréninku je, že díky němu budujete svalovou hmotu. A svaly spalují kalorie. Když se trápíte s tím, že ručička na váze ne a ne klesnout, možná je čas začít přemýšlet i nad silovým cvičením.

Večerní jídlo

Pozdní večerní jídla či noční "zobání" u televize mohou zhatit vaše plány. Možná budete namítat, že je kalorie jako kalorie a během dne si limit hlídáte. Mlsat se dá i zdravě, přesto byste měli s jídlem večer zacházet opatrně.

Tip: vitamíny na hubnutí

Podporou zbavování se přebytečných kilogramů může být i bio přírodní doplněk výživy vhodný i pro vegany Zerex Assassin. Vezme si na mušku vaše tukové zásoby a díky svému obsahu dokáže příjemným způsobem pomoci s hubnutím. Najdete v něm:

  • garciniu kambodžskou, která přispívá ke kontrole tělesné hmotnosti,
  • pomerančovník hořký, který napomáhá ke správnému metabolismu lipidů a ke kontrole tělesné hmotnosti,
  • chrom, který přispívá k normálnímu metabolismu makroživin.

Zerex Assassin



Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow