Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Vztahy

Když jsou muži ticho a nemluví

25.06.2014 00:00 Když jsou muži ticho a nemluví

Mlčení mužů si ženy častokrát vykládají po svém a nevhodně… Tím nejnáročnějším úkolem pro muže neustále zůstává vhodně si vysvětlit, co žena mluví o svých pocitech a dát jí vhodnou podporu a oporu. Naopak pro ženy je zase nejnáročnější vhodně si vysvětlit mužovo mlčení a dát mu oporu. Mlčení mužů si ženy často vysvětlují po svém a to nevhodně.

Velmi často se stává, že v okamžiku muž přestává komunikovat a oddá se mlčení. Na Venuši se s takovým chováním nikdy nesetkali. Na začátku se žena domnívá, že muž neslyší a náhle ztratil sluch. Domnívá se, že neslyšel, co říkala a jen proto nedává odpověď.

Muži a ženy totiž přemýšlejí a zpracovávají zprávy skutečně rozdílně. Ženy přemýšlejí hlasitě, seznamují se se svými myšlenkami formou soustředěných posluchačů. I v současnosti ženy zjišťují, co chtěli říct, až tehdy, když o tom říkají někomu jinému. Takový proces volného toku myšlenek a informací a jejich hlasitého vyjadřování, jim napomáhá oživit intuitivní řízení. Jedná se o normální a užitečný proces. Jenže muži zpracovávají informace a zprávy zcela odlišným způsobem. Pokud něco řeknou, musí zpočátku tiše přemýšlet nad tím, co právě zaslechli nebo prožili. Přemýšlejí nad tím, jak co nejlépe odpovědět. Svou odpověď jako první zformulují do správného tvaru a až pak ji řeknou nahlas. Takový proces trvá několik minut, či několik hodin. A z důvodu zpochybnit ženské řízení ještě více, pokud muž nemá k dispozici dostatek podkladů, či zpráv, nereaguje vůbec.

Ženy musí pochopit, že pokud je muž ticho a nemluví, je to jako kdyby říkal následující: "Ještě nevím odpověď, ale přemýšlím nad ní." Nicméně ženy místo toho chápou jeho chování jako: "Neodpověděl jsem ti, protože mi na tobě nezáleží a budu tě ignorovat. Není pro mě důležité, o čem jsi mluvila, a proto nebudu odpovídat." Jak bude reagovat žena na mužovo mlčení, si povíme v dalším článku. Můžeme již nyní potvrdit, že ženy si takové mlčení muže vysvětlují po svém a většinou špatně, nesprávně a nevhodně. A z toho následně pak mohou pramenit neshody a spory v jejich vzájemném vztahu. Pokud budete znát samotné reakce žen na situace, kdy jsou muži tiše a nemluví, je šance že se ve svém vztahu takovým vážným problémům dokážete vyhnout. Vše však velmi závisí na tom, jak se k danému problému postaví obě pohlaví…



partnerské hádky partnerské problémy
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow