Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Energie

Jak získat energii i bez kofeinu? Vyzkoušejte vitamíny proti únavě

Autor článku: redakce Zerex.cz 01.10.2020 00:00 jak-ziskat-energii-i-bez-kofeinu

Cítíte se unaveně a další šálek kávy vám už přijde "trochu příliš"?

Nedostatek sil a energie můžete překonat i bez toho, abyste každou chvíli okupovali kávovar. Stačí zapojit několik přirozených pomocníků jako vitamíny proti únavě, správné spánkové návyky nebo obyčejný kontakt s přáteli.

Dobře se vyspěte, ale neodkládejte buzení

Pro získání dostatečného množství energie je důležité strávit v noci spaním obligátních 8 hodin. Co je však také důležité vědět? Budík rozhodně neposouvejte o další minuty, které můžete strávit v posteli. Klíčem k probuzení, aniž byste po celé dopoledne zívali, je vypnutí budíku poté, co zazvoní. Pokud je to pro vás těžko splnitelná mise, postavte budík nebo mobil dál od postele, abyste museli vstát kvůli jeho vypnutí.

Hydratujte organismus

Jaká látka zvýší výkon při všech náročných činnostech? Ne, není to ani káva, ani energetický nápoj. Podle Harvardské univerzity je to voda. Pokud je ve vašem těle nedostatek tekutin, jedním z prvních příznaků je pocit únavy.

Voda tvoří 55 - 75% našeho těla, proto dehydratace může mít vliv na funkci mozku, náladu a energii. Proto dalším krokem, který můžeme pro zvýšení energie udělat, je nalít si sklenici čisté vody. Nebo raději dvě.

Vitamíny proti únavě

Na nedostatek vitamínů může tělo reagovat různými způsoby. Svalová únava je podle Medical News Today častým příznakem u lidí, kteří nemají dostatek vitamínu D. Více než 50% lidí na celém světě má nedostatek vitamínu D.

"Déčko" je možné doplnit pobytem na slunci, prostřednictvím ryb, vaječného žloutku, některých mléčných výrobků nebo doplňků stravy.

Zerex Vitamín D

Jak říká WebMD, hořčík je potřebný pro více než 300 biochemických reakcí v těle, včetně štěpení glukózy na energii. Takže když je jeho hladina nízká, pocítíte to na poklesu energie. Přidejte do své denní stravy hořkou čokoládu, hrst mandlí nebo kešu oříšků, banány nebo avokádo. Zvyšte také příjem celozrnných výrobků, zejména obilovin z otrub a do jídelníčku přidejte i více ryb.

Doporučujeme: Zerex Daily Complex

Pevné minerální základy a nejdůležitější látky pro vaše tělo včetně hořčíku a vitamínu D poskytne Zerex Daily Complex. Každodenní vitamínový koktejl je skvělým doplněním vyvážené stravy.

Zerex Daily Complex

Nezapomínejte na sociální kontakt a budování vztahů

Prestižní portál Healthline uvádí, že sociální vztahy jsou nesmírně důležité pro udržení dobrého zdraví. Sociální izolace může způsobit pokles energie a nálady, zvláště když stárnete. Pokud se cítíte unaveně a bez nálady, může vám pomoci setkání s přáteli nebo věnování se koníčkům, které vás dostanou mezi lidi. Nejen pro udržení dobrého zdraví, ale také zachování energie, je důležité, abychom byli společenští.

 

Když jsme už u těch vitamínech - znáte ty 6 "nej" pro náš organismus?



vitamíny proti únave
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow