Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Podpora erekce

Seznam léků, které zapříčiňují poruchy potence

Autor článku: redakce Zerex.cz 21.11.2017 00:00 Seznam léků, které zapříčiňují poruchy potence

Není váš sexuální život stejný jako dřív? Cítíte, že se něco změnilo? Možná za to můžou léky, které v současné době užíváte. Některé medikamenty předepsané lékařem mohou mít negativní dopad na váš intimní život a potenci. Erekce a problémy s ní spojené mohou značně narušit klidnou rovnováhu vaše vztahu. Nejde ovšem o obyčejné prášky proti bolestem hlavy, jedná se především o léky na spaní, na vysoký krevní tlak, antihistaminika a antidepresiva. Čtěte dále a dozvíte se, co dělat v takovém případě, když vám léky udělají peklo v ložnici.

Příčiny poruchy potence

Potence je synonymem pevné a kvalitní erekce, dá se říct, že je to schopnost uspokojit ženu na plné čáře. Muži mohou prožívat přechodné období impotence, pokud mají nějaké psychické problémy, zažívají extrémní stres v zaměstnání nebo jim v důsledku nějaké situace klesne sebevědomí natolik, že mají pocit, že pro svou partnerku už nejsou dostačující. Tyto problémy se ale dají vyřešit - zvolnění pracovního nasazení, dovolená, relax, zdravé a chutné jídlo, sport, posezení s přáteli, oproštění se od starostí běžného dne. Co ale dělat, když poruchy erekce mají na svědomí léky?

Antidepresiva a jiné léky

Antidepresiva jsou velkým pomocníkem při léčbě deprese a úzkostných stavů. Mají však své úskalí, a to ve formě sexuální dysfunkce, jako je třeba zmíněná ztráta chuti na sex, porucha vzrušivosti, potíže s udržením erekce a dosáhnutím orgasmu. Pokud berete antidepresiva, pravděpodobně jste se už setkali s některým z těchto vedlejších účinků. V některých případech postačí, když vám lékař dávku sníží nebo naordinuje lékové prázdniny. Jindy může váš stav vylepšit změna typu antidepresiv nebo připsání léků, které podporují sexuální funkce. To platí i u dalších léků, které vykazují podobné nežádoucí účinky.

Na vině může být i estrogen

I samotný estrogen může být viníkem poruchy potence. Estrogen je základní ženský pohlavní hormon, který hraje roli při vývoji ženského těla. V menší míře jej mají i muži. Tento  hormon můžete přijímat v potravě jako je cizrna, sója, ječmen, pšenice, čočka, mrkev, lilek, kapusta, brokolice, květák, rajčata atd. A právě nadbytečný příjem potravin obsahující estrogen spolu s jeho příjmem v podobě některých léků, může zapříčit poruchy potence. Dávejte si proto na to pozor a omezte konzumaci potravin a léků bohatých na ženský pohlavní hormon.

Pryč s návykovými látkami

Pokud jste vášnivým kuřákem, pravidelným pijanem a občasným experimentátorem s drogami, mějte se  na pozoru. Všechny tyto škodlivé látky pochopitelně nedělají ve vašem těle dobrotu. Zničení si svého zdraví a s ním spojeného sexuálního života za takovou cenu nestojí. Sem tam si zajděte s přáteli na skleničku, ale neopíjejte se do němoty. Pokud dostanete k narozeninám drahý doutníček, tak si ho zcela výjimečně dejte. A pokud se dostanete do blízkosti drog, okamžitě z takové situace odejděte. zerex - zdravá erekce



impotence příčiny poruchy erekce léky
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow