Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Sexuální praktiky z minulosti, které měly zůstat zapomenuté

11.09.2018 00:00 Sexuální praktiky

Domníváte se, že už vás nic nepřekvapí? Že už jste všechno vyzkoušeli? Že už vás žádná sexuální praktika nemůže šokovat? Pak je tento článek určený právě pro vás! Zapátrali jsme totiž v útrobách internetu a našli jsme 12 podivných sexuálních praktik, které by raději měly zůstat zapomenuté. Tento článek rozhodně není návodem na podivný sexuální život, je zde pouze pro vaše pobavení. Proto se pohodlně usaďte, začínáme.

Sex s chobotnicí

A začneme hned těžkým kalibrem. Ač se to někomu může zdát jako naprosto nemožné a zvrácené, opak je pravdou. Kromě využití v kuchyni, objevili totiž před několika lety Japonci pro chobotnici využití také v posteli. Sex s chobotnicí provozovaly Japonky už na počátku 19. století. Předpokládá se, že celý tento „trend” odstartovala malba z roku 1814 od umělce Hokusai s názvem „Sen Rybářovy ženy” . Na něm si to žena rozdává s chobotnicí.

Sex od dětských let

Z Japonska se přesuneme do Papui Nové Guinei. Zde se můžete setkat s další podivnou sexuální praktikou. Dívky z kmene Trobriandra se totiž zapojují do sexu už od svých šesti let! Celkově jsou lidé z tohoto kmene extrémně sexuálně aktivní. Děti začínají mít sex ve velmi mladém věku. A to bez společenských stigmat a pohoršení. Ale počkejte! Je toho víc. Zatímco sex v mladém věku je pro ně naprosto normální, sdílení jídla před uzavřením manželství je pro ně naprosté tabu. Ironie, ne?!

Boty symbolizující velikost penisu

S fámou, že velikost mužského přirození poznáte podle velikosti mužských nohou, jste se už určitě setkali. V 15. století ovšem toto rčení vzali doslova. Nosily se proto velmi oblíbené boty s názvem Poulaines. Populární byly zejména u mužů, kteří je nosili k prokázání své mužnosti. Délka špice bot totiž měla představovat velikost jejich mužnosti. Čím delší bota, tím údajně větší přirození. Ovšem klidně se s vámi vsadíme, že určitě nikdo nenosil malé botky s kratičkými špicemi.

Kmen pití spermií

Vrátíme se opět na skok do Papui Nové Guinei, tentokrát ke kmenu Sambians. Ti mají velice zvláštní rituál. Chlapci z tohoto kmene jsou ve věku sedmi let odebráni z přítomnosti všech žen a po dobu deseti let žijí separátně v oddělených kmenech. Během této doby si opakovaně propichují kůži, aby odstranili veškerou kontaminaci způsobenou ženami. Ale to není vše! Také jsou učeni k pravidelnému vyvolání krvácení z nosu a zvracení tím, že konzumují velké množství cukrové třtiny. A nakonec jsou povinni také požívat sperma starších, o čemž se předpokládá, že udržuje správný růst a sílu.

Rtěnka jako znak orálního sexu

Pokud se podíváme do minulosti a zabrousíme do starověkého Egypta, najdeme zde řadu podivných sexuálních praktik a zvyků. Jedním z nich je červená rtěnka. Ta je dnes považována za zcela běžnou součást líčení. Ovšem kdysi znamenala otevřenost a připravenost k orálnímu sexu.

Sex s mladými chlapci

Mangaia, panenský ostrov v jižním Tichém oceánu. Představuje vše, co si představíte pod pojmem „ráj”. Ovšem ne pro zdejší domorodé chlapce. Ti po dovršení věku kolem 13 let totiž musí mít sex se staršími ženami, které je učí složitosti aktu a jak nejlépe potěšit svou partnerku.

Jablka s příchutí podpaží

Afrodiziaka byla od nepaměti lidmi užívána a vyhledávána ke zlepší sexuálního života a partnerské spokojenosti. Ovšem nad tím, kam až to dovedli domorodí Australané, zůstává rozum stát. Zde totiž místo čokolády vsadili na něco úplně jiného. Mladé ženy zde při speciálních příležitostech tančí rituální tanec s plátky jablek uložených v podpaží. Po tanci dá každá dívka plátek muži podle svého výběru a on jej musí sníst. Prý to podporuje libido a chuť na sex s danou ženou.

Foot fetiš

Dnes už je foot fetiš poměrně dobře známou věcí. Ale kdy to vlastně všechno začalo? Podle dochovaných záznamů měli s foot fetišem začít služebníci vrchnosti v 18. století, kteří byli placeni za lechtání nohou. Lechtání nohou milovaly například Kateřina Veliká a Anna Ivanovna. 
Náplň práce profesionálních „lechtačů” spočívala mimo jiné ve vyprávění dráždivých příběhů a zpívání nemravných písní.

Sex jako součást náboženství

Když se řekne Haiti, asi každý si představí ničivé zemětřesení z roku 2010, které změnilo tuto zemi k nepoznání. To ale samozřejmě není vše! Haiti má svou bohatou historii i kulturu, a to i tu sexuální. 

Sex je zde uskutečňován nejen pro plození dětí, ale také jako součást náboženských obřadů. Lidé, kteří praktikují voodoo, každé léto cestují na svaté místo Saut-d'Eau, kde se koupají ve vodách s krví obětovaných zvířat a někteří v ní mají dokonce i sex.

Bratři sdílející manželku

Tisíce kilometrů vzdálený Nepál také skrývá sexuální tajemství. Některé zdejší kmeny dodnes praktikují tzv. polyandrii. Co to znamená? V podstatě všichni bratři sdílejí jednu ženu. To ovšem znamená, že nemají příliš mnoho dětí, které by později mohly bojovat za jejich omezenou zemědělskou půdu.

Věříte, že je sex škodlivý?

Myslíte si, že je sex škodlivý? Že by vám mohl přinést nějaké zdravotní komplikace? A že byste se mu měli kromě plození dětí maximálně vyhýbat? Pak jste na tom stejně, jako lidé z malého ostrova u pobřeží Irska. 

Zde lidé považují cokoli spojené se sexem za příliš hříšné a zdraví škodlivé, a tak se mu lidé raději obloukem vyhýbají. Ani vyjádření lásky mezi rodičem a dítětem zde nesmí být fyzické, protože je považováno za příliš sexuální. Takže žádné objetí, doteky, polibky, nic

Děti se musí převlékat pod přikrývkami a ani manželské dvojice by před sebou nikdy neměly chodit ve spodním prádle, natož nazí. A jak se zde vlastně děti dozvídají o sexu? Pouze pozorováním zvířat. Na vlastní kůži si to mohou vyzkoušet až když oficiálně vstoupí ve svých třiceti letech do dohodnutého manželství.

Autoerotické přiškrcení

A máme zde závěr našeho podivného, někdy dokonce i zvráceného, povídání. To, že se mužům čas od času nepostaví, není problémem pouze současníků, ale potýkali se s tím už i muži před stovkami let. Dnes pánové sáhnou po modré tabletce a je po problémech. Ale co kdysi? 

V 17. století na to šli muži inovativně! K řešení tohoto problému se používalo přiškrcení. Ve středověku byl tento „recept” na erektilní dysfunkci objeven „díky” veřejných poprav, kde si lidé všimli na všech oběšených mužích pevné erekce. Jak tomu u podobných zpráv bývá, rozkřikla se novinka rychle do světa a spousta mužů se ji okamžitě odhodlala vyzkoušet. Bohužel to ale ne vždy skončilo nezapomenutelným sexem. Mnohdy taková praktika skončila nešťastným úmrtím.

A co vy? Znáte nějakou podivnou sexuální praktiku? 
 



sex sexuální fantazie sexuální praktiky
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow