Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Podpora erekce

Velikost penisu a vše, co o něm potřebujete vědět

23.01.2020 00:00 penis

Velikost penisu představuje patrně nejpalčivější mužské téma. Řada mužů si klade otázku, jestli jsou ještě v normě. Skutečně na rozměrech tolik záleží? A co je vlastně erekce? Jak fungují mužské pohlavní orgány? Jaké mohou být potíže s erekcí? A další odpovědi, které byste o svém penisu měli vědět.

Jaká je průměrná velikost mužského přirození

💡 Nejprve statistika: Průměrný mužský pohlavní úd měří mezi 12,9 až 15 cm. V potaz je však nutno brát, že výsledky jsou ovlivněny způsobem, jímž se penis měří. Pozor, hodnotí se délka penisu při erekci, v ochablém stavu se uvádí jako průměr 9,31 cm.

Z hlediska velikosti pohlavních orgánů přitom dle dostupných údajů patří Češi ke světové špičce. Průměrné rozměry mužského přirození v ČR jsou na horní hranici citovaného obecného údaje - 15,89 cm.

Bez zajímavosti není ani to, že vědci, kteří se na průzkum této oblasti zaměřili, došli k závěru, že nejpřesnější je, pokud si muže změří sami. Pokud měli respondenti změřit velikost svého penisu samostatně, výsledky byly nadhodnocené.

💡 Vzdor lidovým pověrám taktéž nebyla nalezena korelace mezi velikostí penisu a libovolnými částmi těla.

Měření velikosti mužského pohlavního údu.

Penis v erekci

Každý muž je individualita, proto lze říci, že neexistuje souvislost mezi velikostí penisu v ochablém stavu a velikostí ztopořeného údu. Při ztopoření se může i menší penis výrazně zvětšit. Určující je právě velikost penisu ve ztopořeném stavu, neboť muž se zpravidla obává, zda dokáže vzhledem k velikosti penisu uspokojit svou partnerku.

Sexuologové pochybující muže uklidňují: Vědci došli k závěru, že v sexu hraje roli spíše psychologická stránka než ta fyziologická. Velikost penisu na prožitek v intimním životě nemá zcela určující vliv. Rozhodující je vhodně zvolená technika dráždění.

Co je to erekce

Podmínkou pro oboustranně uspokojivý sexuální život je tak primárně dosažení a udržení erekce, neboli obecně ztopoření samčího pohlavního orgánu.

Penis při ní zvětší svůj objem a ztvrdne, neboť dochází k městnání krve v topořivých tělískách. Erekce je vyvolána jednak sexuálními fantaziemi (původ je tedy v mozku) a jednak také stimulací erotogenních zón.

Typickou mužskou erotogenní zónou je žalud. Ten vykazuje zvýšenou citlivost, neboť je protkán mnoha nervovými zakončeními.

Stupně erekce, neboli tvrdost penisu:

  1. Penis se zvětšuje, nicméně pohlavní styk v této fázi není možný, penis není dostatečně tvrdý;
  2. Dochází ke ztvrdnutí penisu, avšak stále nikoli dostatečnému pro průnik;
  3. Vzhledem ke stupni ztopoření je již možné vykonání pohlavního styku, avšak po průniku do pochvy může dojít k ochabnutí;
  4. Optimální stav, kdy je penis dostatečně pevný a oboustranně uspokojivý pohlavní styk je možný.

💡 Extrémní fází je tzv. priapismus, kdy dochází k přetrvávající erekci, která je velice bolestivá. Pacient by v takovém případě nutně měl navštívit lékaře.

Erekce.

Problémy s erekcí

Potíže s erekcí výrazně negativně ovlivňují intimní život. Muži se je přitom stydí řešit, neboť se jedná o nadmíru citlivé téma. Druhy potíží s erekcí jsou nepřeberné. Problematická je přitom jak předčasná ejakulace, tak i stav, kdy ke ztopoření penisu nedochází.

Co je a není erektilní dysfunkce

Trpí-li muž těmito potížemi, znamená to, že je neschopen dosáhnout či udržet erekci. Pozor, na vnějších podnětech v takové fázi nezáleží, muž není frigidní. Fyziologicky pohlavního styku bez ohledu na patřičnou stimulaci není schopen.

Důležité je také vědět, že ne každý problém se ztopořením ihned předznamenává erektilní dysfunkci. Obecně lékaři připouštějí, že o erektilní dysfunkci se jedná, trvá-li takovýto stav nejméně 6 měsíců.

Erektilní dysfunkce.

Příčiny poruch erekce 

Příčina může být sekundární, porucha erekce je tedy důsledkem nějakého jiného onemocnění, které je nezbytné odhalit a léčit. Častým původcem je také psychika, postiženi jsou zejména mladší muži. Obtíže mohou způsobovat i některé léky.

💡 V ČR trpí poruchou erekce asi milion mužů. K poruchám dochází zejména u mužů nad 50 let, kdy se dostavuje tzv. mužský přechod (andropauza, nebo nesprávně řečeno mužská menopauza). S ojedinělým selháním v podobě nedostatečné tuhosti se minimálně jedenkrát za život setká většina mužů.

Jak řešit poruchy erekce

Samoléčbu odborníci nedoporučují. Potravinové doplňky samozřejmě užívat můžete, mnohem účinnější jsou však medikamenty dostupné výhradně na lékařský předpis. Váš ošetřující lékař může také indikovat jako účinný způsob řešení i psychoterapii.

✅ Skvělou volbou je v takovém případě Zerex Ultragold, který dlouhodobě udržuje sexuální kondici, přispívá k plodnosti, příznivě působí na udržení správné funkce reprodukčního ústrojí a tonizuje sexualitu muže. Je vhodný jak pro seniory, tak i pro zralé muže, kteří chtějí předcházet problémům v posteli. Zerex Ultragold by se měl užívat dlouhodobě, pravidelně, na denní bázi.

Zdravá erekce dlouhodobě, Zerex Ultragold

Předčasná ejakulace

💡 Sexuologové se shodují, že v porovnání s neschopností dosáhnou erekce představuje předčasná ejakulace častější mužský problém. Přesnou příčinu odborníci neznají, předpokládá se zejména vyšší citlivost penisu nebo porucha 5-HT receptorů ovlivňujících řízení ejakulace. Nejvíce citlivý bývá v takovém případě žalud penisu.

Její výskyt nezávisí na věku a trápí zhruba okolo 30 % mužů. Faktem ale je, že obecně náchylnější jsou mladší ročníky. Dobrou zprávou je, že pak se problém většinou upraví v čase sám – s větším nabytím sexuálních zkušeností. Citlivý penis je pak možné mírně znecitlivět například znecitlivujícím gelem či ledovou lázní.

Jak se řeší předčasná ejakulace

Pokud k tomu nedojde, muž může vyzkoušet různé techniky na oddálení ejakulace. Sexuologie opět poskytuje jednoduchou radu, jak prodloužit výdrž při styku: Je zapotřebí snížit intenzitu dráždění a prodloužit předehru. Často se také doporučuje tzv. stiskací technika, tedy silný stisk žaludu. K oddálení ejakulace u mužů přispívá i kondom, který snižuje citlivost.

Kondom jako prostředek proti předčasné ejakulaci.

Pár by se měl také zaměřit na nekoitální praktiky - stimulace bez pohlavního styku. Intimnostem se však není vhodné zcela vyhýbat, neboť se tím může celý problém zhoršit, absence kvalitního sexuálního života může způsobit frustraci obou zúčastněných.

Pokud usoudíte, že je vaše přítelkyně povahově schopna kvalitní empatie, neboli vcítění se do vašeho rozpoložení, se vším se jí otevřeně svěřte. Vysvětlete ji, že by záležitosti velmi prospělo po nějakou dobu upřednostňovat párové nekoitální sexuální aktivity směřující k orgasmu jejímu i vašemu. Neboli preferovat intimní mazlení a erotické hrátky bez vlastního tělesného spojení,” radí MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Jestliže tyto jednoduché metody nepomohou, měl by se muž vypravit k lékaři, který stanoví vhodnou medikamentózní léčbu. Existuje několik druhů léčiv, která mohou cílit přímo proti předčasné ejakulaci nebo snížit reaktivnost. Coby podpůrnou terapii lze navrhnout rovněž lokální anestetika.

Prevence před sexuálními problémy

✅ Nejrůznějším sexuálním problémům ovšem můžete předcházet. Skvělou volbou jsou doplňky stravy Zerex. Ať už se bavíme o modalitě Zerex Klasik, který má pozitivní vliv na kvalitu a pevnost erekce a celkově přispívá ke zlepšení sexuálního zdraví muže, nebo o Zerex Extralong, který má pozitivní vliv na délku pohlavního styku, na kvalitu erekce a na celkové vzrušení, anebo o již zmíněném Zerexu Ultragold, který dlouhodobě podporuje libido, zvyšuje chuť na sex, tonizuje sexuální zdraví muže a udržuje normální hladiny mužského pohlavního hormonu v těle. Všechny tyto doplňky stravy vám pomohou proti problémům v posteli, tonizují váš sexuální život a podají pomocnou ruku v soužití s vaší partnerkou.

Zlepšete svou erekci se Zerexem.

Problémy s erekcí trpí nejen starší muži, ale i teenageři. Proč je to tak?



velikost penisu prodloužení penisu penis
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow