Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Mužská masturbace: Zdravá pomůcka nebo vážný problém? Odhalte s námi toto tajemství i vy.

Autor článku: redakce Zerex.cz 13.01.2017 00:00 Mužská masturbace: Zdravá pomůcka nebo vážný problém?

Mužská masturbace je sice dost intimní záležitost každého muže, ale rozhodně stojí za pozornost se jí věnovat. Ne, nebudeme se zabývat pouze statistikami a čísly. To není až tak podstatné a zajímavé. Nejdříve se podíváme zblízka na to, jaká míra masturbace u muže je normální a zdravá, a na druhé straně na to, co už může značit vážný problém pro samotný vztah, který se díky ní může snadno ocitnout až na pokraji svého konce. Vůbec to není příjemná představa. A proto, zjistěte skutečnou pravdu, jak to ve skutečnosti je, protože je možné, že se tato problematika úzce dotýká i vás (vašeho vztahu).

Mužská masturbace je tabu ...

Je to tak, mužská masturbace je častokrát i dnes tabu. Při hledání odpovědi na otázku „Jak často si „to" zvykne chlap dělat?" To není až tak jednoduché. Přiznejme se pánové, málokterý z nás se k ní jen tak přizná a navíc ještě i uvede přesné číslo. Kromě toho, požadavky u každého muže jsou odlišné a to i v závislosti na věku a samotných povinností muže. Je pravdou, že v době kdy muž dospívá a je v pubertě, má chuť na sex větší a tehdy je i potřeba masturbace zákonitě vyšší ve srovnání s mužem, který je v nejlepších letech a v pracovním vytížení.

Co na to odborníci?

Už dávno neplatí, že masturbace je odmítána a zakazovaná i u odborníků. Právě naopak, většina z nich s jejím praktikováním souhlasí, ba přímo ji doporučují jako výbornou pomůcku v rámci léčby samotného zhoršeného sexuálního života. Milé překvapení pro většinu z nás, ale je to tak. Je třeba pochopit, že každá jedna erekce i "uměle" vyvolána dokáže účinně pomoci mužskému penisu a to až dvojnásobně.

Masturbovat ano, ale na základě těchto podmínek ...

Tak tedy kolikrát je to optimální a normální, pokud si to muž udělá sám? Odpověď je mnohem jednodušší, než by se na první pohled mohlo zdát. Pánové, masturbovat byste měli tolik, kolik se vám chce a kolik zvládnete. Nicméně i přesto je vhodné dodržet dva základní předpoklady. První spočívá v tom, že masturbace by vás v žádném případě neměla omezovat během vašich povinností během dne. Znamená to, že byste se jí neměli podřizovat (jakož i všechny denní aktivity). Nechovejte se jako zbavení rozumu a nepodřizujte vše pouze sebeukájení. To by byl velký problém.

Tou druhou podmínku je to, že byste měli brát ohled na své zdraví. Platí, že příliš častým mechanickým vzrušováním a drážděním si můžete přivodit poranění na penisu. Pokud se to týká často i vás, už víte, že to takhle dál nepůjde. Musíte to změnit, protože od příjemných pocitů se rychle dostanete k těm nepříjemným a až bolestivým. A to přece nechcete. V takovém případě budete muset ihned přestat a to na jistý čas, aby se vám ranky na vašem přirození zahojily.

Mužská masturbace - optimální míra

V této souvislosti je dobré si položit otázku: "Jaká by měla být tedy optimální míra masturbace u muže?" Pravdou zůstává, že pokud je muž v pubertě, intenzita bude jistě vyšší, protože se bouří hormony a chuť na sex je vyšší ve srovnání s pozdějším věkem (například po dvacátém roce věku života). Pryč s předsudky. Platí, že i když máte stálou partnerku a manželku a pravidelný sex, masturbace vás klidně bude lákat i tehdy. Není to však nic neobvyklého. Je to normální věc, která vám navíc pomůže zlepšit vaši erekci. Takový jev je běžný především v situacích, když jste už dospělým mužům.

Například příliš časté vypjaté situace plné stresu vás přivedou k tomu, že si potřebujete rychle ulevit a užít. A masturbace je skvělým prostředkem, jak toho dosáhnete poměrně rychle a na kterémkoliv místě, kde můžete být pouze vy a vaše pýcha v kalhotách.

Kdy je to už problém

Jak jsme to již naznačili výše, pokud začnete podřizovat všechny své aktivity a cíle během dne pouze masturbaci, začíná se u vás projevovat závislost. Stejně tak, pokud preferujete masturbaci před klasickým sexem s partnerkou, značí to problém. Pokud se masturbace ve vašem vztahu stala jedinou metodou uspokojení, preferujete ji před klasickým sexem a erekci dosahujete výlučně jen takto, měli byste vyhledat pomoc odborníka (lékaře). Radíme vám co nejdříve, abyste stihli napravit to, co ve vašem vztahu není v pořádku, dokud je ještě čas. Nepodceňujte fenomén mužská masturbace, protože jak máte možnost vidět, má dvě stránky, jednu příjemnou, ovšem jak to už bývá zvykem, všechno dobré má i své špatné stránky. A pozor byste měli dávat právě na to špatné, co může vážně ohrozit i váš vztah s partnerkou. Zerex na prodloužení pohlavního styku



masturbace
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow