Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sexuální polohy

Misionářská poloha tisíckrát jinak

Autor článku: redakce Zerex.cz 22.05.2018 00:00 Misionářská poloha

Že je misionářská poloha jen pro začátečníky? Že na ní není nic sexy? Že vám připadá nudná a beztvárná? Znáte desítky zajímavějších poloh než právě tu misionářskou? Začtěte se do následujících řádků a možná se k ní ještě rádi vrátíte. Misionářská poloha totiž v sobě ukrývá netušené možnosti, které rozproudí to pravé vzrušení i ve vaší ložnici. A navíc je to vhodné pro všechny!

Misionářská poloha a její historie

Misionářská poloha se pojí s lidskou sexualitou poměrně krátkou dobu. Tedy alespoň to tvrdí texty ze 60. let 20. století. Podle nich byla poloha stvořena k „polidštění“ pohlavního styku misionáři v Africe. Ti měli tento druh sexu praktikovat zejména kvůli ženám, aby se při sexu cítily lépe a mohly svým partnerům při aktu hledět přímo do očí.

Ovšem nikdy se pravdivost takovýchto textů nepotvrdila. Podle mnohých odborníků se dokonce může jednat jen o legendy. Faktem však zůstává, že se poloha praktikuje již stovky let. Nikdo neví, kde jsou její pravé kořeny, nebo jak na ni lidé přišli. Je ale jasné, že sex lidi fascinoval od nepaměti, a proto je dost dobře možné, že k lidem patří misionář zkrátka odjakživa.

Klasická misionářská poloha

Klasickou podobu misionářské polohy asi není nutné dlouze představovat. Žena leží na zádech a muž na ní. Při sexu jsou oba velmi blízko sobě, mohou se dívat do očí, mohou se líbat na rtech nebo krku, mohou si něco šeptat do ouška. Je to velice něžná a romantická poloha. Řada žen ji proto má ráda. A to nejen kvůli romantice, ale také kvůli tomu, že je u této polohy velmi silně stimulován bod G, a také, že u této polohy žena nemusí prakticky nic dělat. I když samozřejmě nenabádáme k nečinnosti žen v posteli, je pravda, že většinu „práce” zastává muž. Ovšem vyzkoušet můžete rozličné kombinace a ozvláštnění klasické misionářské polohy.

Poloha s podloženým zadečkem

Zejména nováčci v postelových hrátkách často využívají tuto možnost. Jedná se o to, že si žena podloží zadeček polštářem. Díky tomu má pánev trochu výše, muž se k její vagíně penisem snáze dostane. Celkově je sex takto pro oba jednodušší. Zároveň se traduje, že právě tato obměna misionářské polohy je nejvhodnější pro odebrání věnečku. Misionářská poloha s podloženým zadečkem zdroj ilustrace: Zerexsutra

Poloha s nohama na ramenou

Pokud jste zkušenější a nebojíte se experimentovat, můžete vyzkoušet trochu náročnějšího misionáře. Muž si klekne na kolena a položí si ženiny nohy na ramena. Žena přitom normálně leží na zádech. Takto zažijete zcela nový rozměr obyčejné misionářské polohy. Dokonce řada žen přiznává, že právě při této poloze zažívá bouřlivější a silnější orgasmus.

Poloha se zavázanýma rukama

Nebojíte se experimentovat? Hledáte nové, vzrušující zážitky? Pak vyzkoušejte misionářskou polohu se zavázanýma rukama nad hlavou. Můžete je svázat kravatou, páskem, šátkem nebo pouty. Pokud máte čelo postele prořezávané, můžete ruce připevnit k němu. Pokud ne, můžete ruce nechat volně nad hlavou. Tímto způsobem bude partnerka pouze vaše. Budete ji mít kompletně ve své moci.  

Misionářská poloha v autě

Ač auto není klasickým místem pro provozování sexu, jak se říká, když to na vás přijde, nejde to jinak. A i v autě si můžete užít trochu netradičního misionáře, a to na kapotě auta. Žena si lehne na kapotu auta, ideálně čerstvě umytého nebo na deku či ručník, muž si přilehne na ní, ale nohama stále zůstane stát na zemi. Je to sice trochu krkolomné, ale jakmile najdete tu správnou pozici, uvidíte, že se vám tato pozice v autě bude líbit. Nemluvě o tom, že tuto polohu můžete vyzkoušet i v kufru auta.

Misionář ve vaně

Misionářská poloha se dá provozovat skutečně prakticky všude, třeba i ve vaně. Máte-li dostatečně velkou vanu, abyste se do ní pohodlně vešli oba, stačí opět zaujmout klasickou polohu a užít si jeden druhého v teplé vodní lázni. Ještě než se ale na to vrhnete, nezapomeňte na lubrikační gel vhodný do vody. Sex ve vodě totiž není tak jednoduchý jako na suchu.  

V obývacím pokoji

Naše povídání o misionářské poloze zakončíme v obývacím pokoji, konkrétně na pohovce. Zde můžete vyzkoušet prakticky všechny výše zmíněné obměny - klasickou misionářskou polohu, polohu s podloženým zadečkem, s nohama na ramenou, se zavázanýma rukama. Vyzkoušet navíc můžete také misionáře přes opěrku křesla. Žena si položí zadeček na opěrku křesla a muž k ní přilehne opět s nohama na zemi. Tato poloha je však možná pouze v případě, že nemáte příliš vysokou opěrku u křesla.

Tak co, vyzkoušíte také obměny klasického misionáře? Nezaleknete se toho a vyzkoušíte něco nového? Nebo máte nějaké své oblíbené polohy, které často obměňujete? Klidně nám napište své tipy. Pokud chcete nastartovat ještě více svou kreativitu a představivost, nebo být ještě lepším sexuálním partnerem, přečtěte si novodobou sexuální příručku - Zerexsutru.. Tato kniha vás provede taji sexuálních poloh a technik, které vnesou novou jiskru do vašeho života. Poradí nová místa na sex, i kde to určitě nedělat.

Zerexsutra - sexuální polohy



sexuální polohy sexuální príručka misionářská poloha
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow