Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Je anální orgasmus lepší? Zažijte ho!

Autor článku: redakce Zerex.cz 03.05.2018 00:00 anální orgasmus

Slyšeli jste už někdy pojem „Anální orgasmus”? Není to jen mýtus, je to realita! I když je to poněkud kontroverzní a ne příliš jasné téma. Stejně totiž, jako jsou odlišní lidé, je odlišný také prožitek z análního sexu. Někdo se jej nemůže nabažit, jiný jej nenávidí. Proto také „Anální orgasmus” není zcela běžný a ne každý jej během života zažije. To nám ovšem nezabrání věnovat mu patřičnou pozornost a celý tento článek. Pokud jste tedy zvídaví a zajímá vás tato oblast více, začtěte se do následujících řádků.

V čem je anální orgasmus jiný?

Snad ani nemusíme příliš popisovat, v čem je vlastně anální orgasmus jiný. U žen se projevuje silným vzrušením a vyvrcholením díky stimulaci konečníku, u mužů zase ejakulací z penisu taktéž po stimulaci konečníku. Ne každý jej zažije, ale ti, kterým se to podařilo souhlasí, že je mnohem intenzivnější než klasický orgasmus. V konečníku se totiž nachází řada citlivých nervových zakončení, které po správné stimulaci mohou dokonce navodit silnější pocity, než například klasická stimulace vagíny nebo penisu.

Navíc je konečník během sexu silně prokrvený, což taktéž nahrává silnějšímu orgasmu a prožitku ze sexu. Nedá se ale s určitostí říct, že by byl anální orgasmus jednoznačně lepší. Rozhodně je jiný a mnohdy intenzivnější. Když navíc připojíte ke stimulaci konečníku ještě i klasické hrátky s pohlavními orgány, například hlazení vagíny nebo masturbaci, můžete zažít něco doposud nevídaného.

Anální orgasmus může zažít každý, ale...

Pokud jej budete chtít zažít, připravte si dávku trpělivosti. Ať se vám to totiž líbí či nikoliv, stále se jedná o konečník, který k těmto účelům není prvoplánovitě uzpůsoben. Sex do konečníku je potřeba pořádně připravit. Celé této kapitole jsme věnovali jeden samostatný článek Jak na anální sex? Užijte si ho pořádně oba, kde najdete rady a tipy, jak se na anální sex dostatečně připravit.

Je nutné přípravu nepodcenit, a to někdy může trvat i několik dnů. Konečník je totiž potřeba uvolnit a dostatečně roztáhnout, aby prožitek nebyl bolestivý ale naopak příjemný. Pokud ovšem budete dostatečně trpěliví, může se vám to vrátit v podobě nezapomenutelného zážitku.

Základní pravidla

Základem příjemného análního sexu je také dostatečná hygiena. Tu rozhodně v tomto případě nepodceňte! Nechcete si přece ze sexu odnést víc, než jen krásný orgasmus. Dále si k posteli nebo poblíž místa soulože připravte kondomy. Bez kondomů bychom se do análního sexu vůbec nepouštěli. Ač mohou někteří pánové namítnout, že si s kondomem sex pořádně neužijí, u tohoto typu sexu je to naprostá nezbytnost. A v neposlední řadě se na samotný akt dostatečně připravte. Všechny detaily jsme popsali ve výše zmíněném článku. Nechte se jím inspirovat a určitě nebudete zklamaní.

Anální orgasmus u žen vs. u mužů

Krása análního orgasmu spočívá v tom, že jej mohou zažít obě pohlaví. V tomto ohledu jsou si muži i ženy rovni. Rozdíly jsou jen v maličkostech. Prožitek ale může být naprosto srovnatelný. Nezáleží na tom, zda jste právník, podnikatel nebo IT specialista a zda jste heterosexuál nebo homosexuál. Všichni mohou anální orgasmus zažít. Stačí být otevřený novým možnostem a zkušenostem. A není se vůbec za co stydět! Pokud se na této zkušenosti shodnete se svým partnerem nebo svou partnerkou, může vám být názor ostatních ukradený.

Kolik procent lidí zažívá anální orgasmus?

Z biologického hlediska jsme k němu stvořeni všichni. Všichni totiž máme konečník protkaný bohatou sítí nervů a nervových zakončení. Záleží tedy pouze na každém, jak je k tomuto druhu sexu a orgasmu otevřen. Neexistují ale bohužel žádné statistiky, které by odhalily, kolik lidí jej vlastně zažilo. Můžeme jen odhadovat. Každopádně s ním má spousta lidí zkušenost, a tak je vidět, že to není žádný mýtus.

Mají muži rádi stimulaci konečníku?

Celé téma uzavřeme poměrně kontroverzní otázkou. Mají vlastně heterosexuální muži rádi stimulaci konečníku? A může si i heterosexuál užít anální sex? Možná jste se s tím setkali v seriálu Sex ve městě nebo Tajný deník call girl. Vždy tomu předcházela stejná situace - sex se už zbytečně natahoval, ženu to přestávalo bavit, a tak vyzkoušela malý trik, kdy vložila prstík do konečníku svého partnera. Ten okamžitě vyvrcholil.

A najednou se otevřela otázka - mohou to mít muži vůbec rádi? Odpověď je opět poměrně nesnadná. Jak kdo. Sto lidí, sto chutí. Někomu se to bude vyloženě příčit, jiný bude k novým zkušenostem otevřenější. Tak či tak ale sexuologové a sexuální coachi nedoporučují muže během sexu tímto způsobem „překvapit”. Bez předchozí domluvy by to mohlo mít opačný efekt. Navíc by se to v tu chvíli překvapenému partnerovi vůbec nemuselo líbit a k dalším pokusům by se mohl uzavřít, ač je k takovým zkušenostem jinak otevřený. Pokud to tedy chcete vyzkoušet, nejprve se o tom pobavte se svým partnerem a až pak se pusťte do akce.

Pár slov závěrem

Análního sexu se bát nemusíte. Pokud k němu budete přistupovat rozumně a s trpělivostí, nebude mít žádná rizika ani nevýhody. Navíc díky němu můžete zažít ten nejlepší orgasmus v životě, a to by byla velká škoda to alespoň nezkusit. 



anální sex sexuální praktiky anální orgasmus
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow