Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Jak zvětšit penis - Nejčastější otázky a odpovědi

23.03.2020 00:00 jak-zvetsit-penis

Větší penis – tajný sen mnoha mužů. Fungují zázračné přípravky slibující kýžený nárůst centimetrů? Existují nějaké účinné gely či krémy k prodloužení penisu? A jsou bezpečné? Odpovídáme vám na ty nejpalčivější otázky, na které jste se styděli zeptat.

Jak (ne)vypadá malý penis?

S velikostí pánského přirození se to má asi podobně jako s dámským poprsím. Nespokojeni s tím, co nám nadělila příroda, si přejeme větší a hledáme cestu, jak si pomoci.

Možná vás ale překvapí, že objektivní zrovna nejsme. Ne každý, kdo si myslí, že zvětšovací proceduru musí podstoupit, ji opravdu reálně potřebuje. Ožehavému tématu se věnovala řada výzkumů, proto máme k dispozici dokonce i přesná čísla.

💡 Průměrně velký penis tedy měří asi 12,9 až 15 cm. Údaje jsou mírně odlišné především v závislosti na tom, zda měřily vědecké kapacity, případně dostali pánové za úkol si své chlouby poměřit sami. Samotní muži mají ve statistikách sklon poněkud přehánět.

Jste-li v této toleranci, alespoň dle moderní medicíny se tak nemáte čeho obávat

Co na průměrně velký penis říkají odborníci?

👨‍⚕ Potvrzuje to také Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc.: „Fakt, že je problém malých pohlavních údů zveličovaný, dokládají zkušenosti sexuologů. Drtivá většina pacientů, kteří za nimi přicházejí kvůli nedostatečným penisům, je mívá víceméně normální. Jejich potíže jsou psychického, ne fyziologického rázu. Kolegové se je snaží uklidnit: trápí se zbytečně, vše mají v normě.

Za skutečně malý penis je lékaři považován ten, který má 6 až 8 cm, pozor, ve stavu erekce. Pak se tento stav odborně nazývá mikropenis a postižený muž už má skutečně problém.

Jaký je světový rekordman aneb jak vypadá opravdu velký penis?

💡 Současným světovým rekordmanem je v této sféře Mexičan Roberto Esquivel Cabrera. Jeho chlouba měří v klidovém stavu skutečně úctyhodných 48 cm.

Muž ovšem není oficiálně zapsán v Guinessově knize rekordů. Její zástupci jej odmítají uznat proto, že samotný penis je reálně mnohem menší. Obří rozměry tvoří vytažená předkožka. Ačkoli muže jeho chlouba dosti omezuje v běžném životě, zmenšení penisu, který mu přinesl nemalou publicitu, prý odmítá.

Kolik procent mužů má nadprůměrně velký penis?

💡 Penis o délce nad 17 cm ovšem má na světě jen malá hrstka pánů. Takovým penisem se mohou pochlubit jen 4,4 % mužů.

Paní Anna ovšem velikost penisu nijak neřeší: „Za mě na velikosti nezáleží. Rozhodně bych se kvůli velikosti s někým nerozcházela. Jednou jsem měla přítele, jeho cm nevím, ale byl dost velký, tedy jeho penis, a než jsem si na to zvykla, bylo to dost bolestivé.

Jaké existují metody na zvětšení penisu?

Statistiky potvrzující, jakými rozměry se může chlubit naprostá většina běžných smrtelníků, však nejednoho muže neuklidní. Ochotně tak věříme slibům, které dávají naději na nějaký ten centimetr navíc. Zákroky se nabízejí relativně drasticky působící i méně invazivní, slibující zvětšení snadno, rychle, výrazně a v pohodlí domova. Čemu věřit a čemu raději ne?

Existují tabletky na zvětšení penisu?

Nejprve je nutné varovat: Ve vlastním zájmu byste si rozhodně neměli pořizovat tabletky neznámého původu i složení slibující zvětšení o několik centimetrů. V lepším případě nebudou fungovat, v horším případě si jimi můžete fatálně poškodit i zdraví.

Co je doplněk stravy ke zvětšení penisu?

V tuzemsku prodávané tablety k prodloužení penisu z bezpečného spektra jsou pouze doplňky stravy. Ty mají organismu dodat živiny, které pro svůj zdárný chod potřebuje. Účinnost přípravku a zajištění kvality se při uvádění těchto produktů na český trh neposuzuje. Výrobce proto nemůže léčebný či preventivní efekt uvádět.

💡 Určující autoritou je v této sféře v ČR Státní ústav pro kontrolu léčiv, který stanovuje, zda se jedná o doplněk stravy či rovnou o léčivo. U tabletek na zvětšování penisu můžete většinou očekávat právě doplňky stravy a z podstaty u nich nehledejte absolutní spásu.

Mohou doplňky stravy na zvětšení penisu fungovat?

Jejich vyživující funkce jistý mírný efekt má. Přínosem však může být zejména pro muže s erektilní dysfunkcí, méně pro zcela zdravého uživatele.

Přípravky však bývají založeny na přírodní bázi, s přihlédnutím k vhodnému užívání by si tak spotřebitel neměl jejich působením poškodit zdraví. Klíčovými složkami těchto preparátů bývá například ginkgo biloba, ženšen, serenoa plazivá či l-arginin nebo l-citrulin.

Založen mechanismus působení většinou bývá na zlepšení prokrvení, eventuálně mohou preparáty podporovat libido. Účinek však není potvrzen, buď se studie nerealizovaly vůbec, případně proběhly pouze na zvířatech.

💡 Efekt na člověka je tedy sporný a v konečném důsledku si rozhodně nelze od tohoto sortimentu slibovat nerealistický účinek. V kombinaci s ostatními metodami lze očekávat zvětšení cca v rozpětí 0,1 až 2 cm do délky a 1 cm do šířky, upozorňují lékárníci, kteří ze svého běžného pracovního dne velmi dobře tyto preparáty znají.

Jaké existují gely a masti k prodloužení penisu?

Do sortimentu lékárenských přípravků patří i nejrůznější gely, krémy a jiné mastičky. Slibují opět téměř zázraky alias zvětšení o několik centimetrů. K tomu zpravidla nestojí zrovna málo.

Nenechte se napálit, tento segment je zcela neúčinný a zbytečně drahý. Žádná reálně fungující mast či jiný podobně působící přípravek na zvětšení penisu neexistuje.

Jaké jsou cviky na zvětšení penisu?

Jedním z nejčastěji skloňovaných dotazů v ordinacích lékařů ze strany pacientů bývá i to, zda pomáhají Kegelovy cviky. Ty jsou určeny na posílení svalstva, a to především ženám. Prospěšné ale jsou i mužům.

Obecně lze říci, že nepřímo se na zvětšení penisu tyto cviky podílet skutečně mohou. Fungují především na bázi zlepšení průtoku krve do penisu. Tím dokáží hlavně pomoci k lepší a delší erekci, jak uvádí například přední český sexuolog Jaroslav Zvěřina. Doporučuje tak cvičit hlavně mužům trpícím poruchou erekce.

Před různými jinými cviky zahrnujícími vytahování nebo snad dokonce užívání závaží odborníci varují. Jejich přínos je přinejmenším diskutabilní a riziko, že se u jejich praktikování zraníte, značné.

Fungují ke zvětšení penisu vakuové pumpy?

Erotická pomůcka může mít i značný praktický přínos. Jednak se používá pro zlepšení erekce. Funguje na principu vakua, které způsobí zvýšení přítoku krve do penisu. Což způsobí i jeho zvětšení.

💡 Hlavní „háček“ tkví v tom, že se jedná pouze o zvětšení dočasné. Zaškrcovat penis navíc není vhodné příliš dlouho, neboť vám hrozí zdravotní komplikace. Samotná vakuová pumpa stojí v rozpětí cca 500 až 2 000 Kč. Za krajně nejistý výsledek je to poměrně dost.

Extendery a zvětšení penisu - funguje to?

Extendery neboli natahovače penisu se používají ve zdravotnictví coby pomůcky, kde mají například bránit srůstům po operačních výkonech.

Na trhu jich je celá řada a ačkoli inzerují v některých případech kýžený účinek v podobě zvětšení penisu, lze říci, že se jedná pouze o marketing. Reálný přínos u těchto zařízení nehledejte. Zvětšit mohou penis pouze o několik milimetrů. Navíc nikoli natrvalo.

Jsou prodlužovací návleky na penis efektivní?

Fungující tyto pomůcky pochopitelně jsou. Výhodou také je, že se jedná o neinvazivní postup prostý jakýchkoliv rizik.

Nejde ale pochopitelně o trvalé řešení a používají se spíše jako erotické pomůcky sloužící k oživení intimního života. Uspokojení partnerky se měrou nemalou odvíjí od techniky dráždění. Proto tyto pomůcky mohou být cestou, jak do sexu vnést nový náboj.

Přínos lze v těchto doplňcích určitě vidět, nicméně je důležité samozřejmě vědět, co vaši partnerku vzrušuje. Samy o sobě určitě nedokáží splnit nesplnitelné.

👨‍⚕ Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc. uvádí: „Pokud jde o ženy, spousta si jich stěžuje na bolestivý pohlavní styk kvůli příliš velkému pohlavnímu údu partnera. Ne náhodou. Průměrná délka pochvy v klidu je 7 až 8 cm. I když se při pohlavním vzrušení zvětší, často to nestačí. Pyšnit se před nimi „pořádným mackem“ bývá nesmyslné i proto, že asi 70 % z nich přivádí k orgasmu dráždění klitorisu, a ne pochvy. Větší, nebo spíš širší, pohlavní úd připadne zajímavý zhruba 20 % žen. Navíc to neznamená, že je muž nemůže okouzlit i jinými kvalitami.

Jak probíhá operace ke zvětšení penisu?

Operace je obecně metodou trvalou, spolehlivou a s nejlepšími výsledky. Existují různé typy zákroků.

Co obnáší chirurgické rozšíření penisu?

💉 Operace se typicky používá pro zvětšení šířky penisu. Jedná se o metodu nejvíce invazivní, ale také nejvýrazněji účinnou. Používá se buď vlastní tuk nebo aplikace kyseliny hyaluronové. To jsou tělu přirozené látky, jsou tedy organismem dobře tolerovány.

Lékaři na klinikách estetické medicíny, kde se zákrok provádí, navíc ještě poukazují na některé nutné zákonitosti operace. Pacient s nimi musí počítat, aby nebyl z výsledku operace zklamán. Jednak lékaři upozorňují, že se skutečně jedná jen o ryze estetickou záležitost.

Operace nemá žádný faktický přínos z pohledu kvality pohlavního styku. Výplňový materiál nedodá žádoucí tuhost, o tu se starají především topořivá tělíska. A ta operačním výkonem neovlivníme.

Je operace zvětšení penisu bezpečná?

Z rukou zkušeného operatéra s sebou tento zákrok nenese vyšší rizika než jakýkoliv jiný výkon. Musíme samozřejmě počítat například s možným rizikem infekce, nicméně nehrozí funkční porucha penisu, jako je například problém s močením.

👨‍⚕ Stejně jako jakákoliv jiná operace je i tato spojena s jistými riziky. MUDr. David Tomášek uvádí: „S výkonem jsou spojena standardní rizika patřící chirurgickému výkonu – šokové stavy, infekce, rozpad rány, hojení druhotné (per. secundam). Ztráty citlivosti, možnosti erekce, nebo změny tvaru penisu jsou vzácné a bývají spojené s nešetrným postupem při výkonu. Poruchy močení jsou též vzácné.

Lékaři však své pacienty varují před závažnějšími důsledky, kterým jsou především psychické dopady operace. Muži si od ní v mnoha případech slibují naprosto nereálný efekt. Když se ho nedočkají, může to jejich psychiku zásadním způsobem poznamenat. V krajním případě vede (z pohledu pacienta) neúspěšná operace až k rozvinutí deprese.

Dá se penis skutečně zvětšit do délky?

Užívají se v zásadě dvě metody. Podobně jako rozšířit lze vlastním tukem penis do určité míry prodloužit tzv. penoplastikou tuku. Uváděné zvětšení bývá v rozpětí 1,5 až 4 cm.

🔪 Jiný způsob zvětšuje penis za pomocí uvolnění vazu, který jej drží u stydké kosti. Zde se uvádí zvětšení až 5 cm. Chirurgové upozorňují na benefit tohoto úkonu: Zvětšení, přestože je individuální a nelze předem odhadnout, o kolik se finálně přirození povede prodloužit do délky, se pak projevuje i v erekci.

Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc. doplňuje: „Chirurgové umějí pohlavní úd trochu povytáhnout z těla, ale to je na úkor jeho stability. Dokážou ho také opticky mírně zvětšit tím, že do podkoží penisu vpraví tuk nebo syntetické hmoty. Muž se pak může předvádět ve sprchách kamarádům, ale funkci penisu tím nezlepší. Navíc zákrok doprovázejí stejná rizika jako každý chirurgický výkon.

Jaká jsou úskalí chirurgického prodlužování penisu?

Opět platí, že se jedná o chirurgický zákrok, který, jestliže je proveden odborně, nemá ve výsledku vliv například na citlivost penisu. Označit bychom jej mohli za standardně rizikový úkon. Pacient musí dbát dodržení rad lékaře a čeká ho i rekonvalescence.

Lékaři upozorňují, že při operační technice uvolnění vazu je více vidět efekt u mužů, kteří mají větší penis již od přírody. Nemalým úskalím této sféry zvětšování penisu je i finanční náročnost, operace vyjde na několik desítek tisíc.

FAQ aneb nejčastější dotazy:

❓Jak velký je průměrný penis?

Uváděný průměr se pohybuje v rozmezí 12,9 až 15 cm.

❓Znamená větší penis nutně lepší?

Pro kvalitu intimního života rozhodně není délka penisu určující. Podstatný vliv na uspokojení partnerky má technika dráždění.

❓Kam se mám obrátit o pomoc, pokud mě trápí skutečně malý penis?

Nejvhodnější je konzultovat svůj problém s lékařem, a to buď s praktickým lékařem, sexuologem nebo chirurgem.

❓Existuje účinný způsob zvětšení penisu?

Jediný skutečně spolehlivý a trvalý efekt na zvětšení penisu jako takového má operace.

❓Fungují masti, pilulky, gely atd. ke zvětšení penisu?

Jistého minimálního zlepšení lze dosáhnout kombinací pilulek a dalších metod. Nejvhodnější jsou doplňky stravy pro zlepšení prokrvení penisu, jako je Zerex Klasik.

❓Má zvětšování penisu nějaká rizika?

Zdravotní rizika jsou u přípravků neznámého původu značná. V krajním případě se po jejich požití můžete ocitnout v ohrožení života.

❓Kde si koupit účinné prostředky pro zvětšení penisu?

Ptejte se v lékárnách nebo u renomovaných prodejců (sexshopy, internetové e-shopy atd.). Vyhněte se pochybným internetovým obchodům a různým překupníkům.

❓Vyplatí se erotické pomůcky k prodloužení penisu?

Ať už hovoříme o návlecích na penis či vakuových pumpách, svůj význam mají. Má však smysl je brát jako způsob, jak najít v ložnici cestu k uspokojení a nespoléhat se na velikost penisu jako takovou.

Pár slov závěrem

✅ Pánové, pamatujte na to, že sice velikost penisu není zanedbatelná, ale mnohem větší význam hraje pevnost a kvalita erekce. Pokud nedokážete dosáhnout dostatečně tvrdé erekce, pak vám ani ten největší penis na světě nepomůže. Proto se raději snažte žít zdravě, pravidelně se hýbat, omezit své nezdravé zlozvyky a případně si pomoci přírodními doplňky stravy, abyste mohl svou drahou polovičku překvapit silnou a pevnou erekcí jako z oceli. Pak bude naprosto jedno, zda máte v kalhotách 10 cm, 13 cm nebo 18 cm.

Zaujal vás tento článek? Pak si určitě přečtěte i ten následující o problémech s erekcí:



jak zvětšit penis
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow