Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Častá otázka: Jak udržet sexuální kondici v každém věku?

15.07.2019 00:00 casta-otazka-jak-udrzet-sexualni-kondici-v-kazdem-veku

Mládí je krásné. Je nepoddajné, vášnivé, bujaré, nezapomenutelné. V mládí zažijeme nádherná dobrodružství, na která už navždy budeme vzpomínat s úsměvem na tváři. Bohužel ale netrvá věčně. Jednou toto nádherné období musí skončit. Jenže co pak? Je nutné se se vším tím krásným rozloučit? Měli byste se smířit s tím, že už to zkrátka nikdy nebude jako dřív? Anebo lze udržet sexuální kondici a mladistvý životní styl i ve vyšším věku? V tomto článku otevřeme dlouho zažité tabu jménem „sex po 50”.

Život po 50 neznamená život bez sexu

V mládí patří sex tak nějak přirozeně k našim životům. Ani nad tím nepřemýšlíme a zkrátka si užíváme jeden druhého. Jenže jak čas plyne, tak nějak cítíme, že už to se sexem není tak žhavé, jako tomu bývalo před lety. Přitom život po 50 neznamená život bez sexu! Vzdát se jej rozhodně nemusíte! Stačí jen dodržovat některé zásady, abyste se udrželi v sexuální kondici i ve vyšším věku.

10 tipů pro sexuální kondici v každém věku

1. Udržujte sex zajímavý, zkoušejte neustále něco nového

Pokud jste se stejným partnerem už hodně dlouho, je jasné, že se do vašeho vztahu vkradl stereotyp, každodenní rutina a nuda. Je to naprosto přirozené a máme to tak všichni. Proto se ale nebojte trochu experimentovat. Není to nic ostudného ani divného. Stačí si třeba pořídit nějakou sexuální hračku. 60 % žen a 40 % mužů v americkém průzkumu uvedlo, že používají hračky pro dospělé (vibrátory a podobně), které se staly součástí jejich milování.

Erotické pomůcky jsou dnes velice snadno dostupné. Najdete je jak ve specializovaných obchodech, tak i na internetu nebo dokonce i v některých drogériích. Je proto snadné si nějakou takovou hračku pořídit a hned to s ní vyzkoušet.

2. Pokuste se dodržet jistou pravidelnost

Ač je sex ve vyšším věku naprosto přirozený a normální, samozřejmě se neobejde bez jistých změn oproti sexu v mládí. Tou nejvýraznější změnou, zejména u žen, je menopauza. Ta dokáže ženinu sexualitu citelně narušit. Zejména ve chvíli, kdy sexujete nepravidelně a velmi zřídka, může být následný sex pro ženu nepříjemný až bolestivý. Je tomu tak proto, že ženina vagína není již tak pružná a po delší době sexuální abstinence může dojít k jejímu zúžení. Není to ale nic, co by pravidelnost ve vašem milování nevyřešila.

3. Stárnutí těla neřešte

Stárnu já, stárnete vy, stárnou všichni na celém světě. Je to jediná jistota, kterou máme, že všichni zestárneme. Proto fyzické změny, které způsobil čas, neřešte. Jsou zkrátka naprosto normální. Že někde máte nějaký faldík, strii nebo vrásku? Vždyť je to krásné a ukazuje to na vaši zralost a moudrost. Takové prkotiny proto vůbec neřešte.

4. Najděte si to, co vám vyhovuje

Sex u seniorů není to samé jako sex u mladých lidí. Jak stárneme, naše těla se začínají měnit způsobem, který může někdy způsobit, že některé sexuální pozice jsou bolestivé. Pozice, která byla dříve pohodlná, se teď může zdát fyzicky nesnesitelná. Proto zkoušejte a hledejte takové techniky a takové pozice, které jsou vám pohodlné a příjemné. Nemusíte se držet starých známých zvyků, když už vám vůbec nevyhovují.

5. Udržujte romanci naživu

Pusinkování, držení se za ruce, šeptání do ouška, opakování „Miluji tě. Že je takové cukrování jen pro mladé? Kdepak! I ve vyšším věku je potřeba udržovat ve vztahu romantiku.

32 % mužů a 48 % žen uvádí, že svého partnera vůbec neobjímají ani nelíbají na veřejnosti. Přitom veřejné projevy náklonnosti jsou skvělé pro váš vztah. 68 % těch, kteří se vůbec nedrží se svým partnerem za ruce na veřejnosti, je ve vztahu nešťastných nebo jen mírně spokojených. Zatímco 73 % nejšťastnějších párů projevuje svou lásku na veřejnosti nejméně několikrát za měsíc.

Tím samozřejmě nechceme říct, že teď musíte ukazovat svou vzájemnou náklonnost už jen na veřejnosti. Jen je fajn se tomu nebránit a ukázat, že se pořád i po těch letech máte rádi.

6. Nemusíte se spoléhat na léky pro podporu erekce

Starší muži mohou sexovat jen za pomocí léků na erekci. Mýtus jako Brno! Pravdou je, že jen málo zralých pánů tyto léky skutečně vyzkoušeli, natož aby se pak milovali pouze s jejich pomocí.

Němečtí výzkumníci zkoumali 3 124 starších mužů, z nichž 40 % uvedlo, že mají potíže s erekcí. 96 % mohlo pojmenovat nějaký lék na erekci, ale pouze 9 % nějaký skutečně zkusilo.

Výzkumníci z Cornell University zase zkoumali 6 291 starších mužů, z nichž polovina si stěžovala na problémy s erekcí. Kolik z nich tedy zkusilo nějaký lék na erekci? Jen 7 %!

7. Ve vyšším věku jste více synchronizovaní

Ve dvaceti, třiceti letech jsou muži mnohem více vzrušivější než ženy. Určitě jste se i vy s tím někdy setkali - muž už byl před vrcholem, přitom žena by ještě nějakou tu minutku uvítala. Opět je to ale naprosto normální.

Jak muži stárnou, vydrží u sexu mnohem déle. Už nejsou hotoví po pár sekundách, ale vydrží klidně i několik minut. A to je pro páry další obrovské plus - muži a ženy jsou v sexu mnohem více synchronizovaní a dokáží společně vydržet delší dobu.

8. Cvičte, cvičte a zase cvičte

Je to sice klišé, ale je v něm skrytá obrovská moudrost. Pravidelné cvičení je dalším klíčem k sexuální kondici v každém věku. Posilujete svaly, zlepšujete prokrvení organismu, podporujete dobrou náladu, formujete tělo a k tomu všemu ještě tonizujete svůj sexuální apetit.

Pravidelné cvičení se zdá jako lék na všechny vaše neduhy. Proto jej nezatracujte a najděte si i v důchodu pár hodin týdně na nějakou tu fyzickou aktivitu. Může to být cokoliv - cvičení v posilovně, skupinové lekce, outdoorové aktivity, dlouhé procházky po lese.

9. Jednou týdně a budete žít déle - dokazuje výzkum

Dalším obrovským mýtem je představa, že lidé ve vyšším věku mají sex jen sporadicky. Kdeže! Podle statistik se většina lidí i nad 50 let oddává milostným radovánkám pravidelně. Sex dokáže zmírňovat stres, zlepšuje spánek, snižuje krevní tlak, posiluje imunitu.

Vědci z Kalifornské univerzity v San Francisku zjistili, že sex alespoň jednou týdně může pomoci dokonce i prodloužit délku vašeho života. Potvrzuje to také, že kvalitní vztahy jsou dobré pro vaše duševní a tělesné zdraví.

10. Pečujte o sebe zevnitř i zvenčí

Péče o sebe je ve vyšším věku více než důležitá. Ovšem nestačí pouze péče zvenčí, například pomocí cvičení nebo omlazovacích krémů, ale hlavně zevnitř. Skvělou volbou jsou přírodní extrakty a tradiční bylinky. Možná se bylinky zdají jako zastaralá forma „léčby”, ale nenechte se zmást. Babky kořenářky moc dobře věděly, jaká síla se skrývá v přírodě a v bylinkách.

Kotvičník zemní a maca peruánská. To jsou bylinky, kterým byste měl věnovat po 50 velkou pozornost. Dokáží totiž víc, než si myslíte. Podpora sexuální touhy, udržení sexuální aktivity, správná reprodukční funkce, udržení normální hladiny mužského pohlavního hormonu, zlepšení prokrvení organismu, tonizace celkového sexuálního výkonu. To všechno tyto dvě nenápadné bylinky dokáží.

Výtažky z kotvičníku zemního a macy peruánské společně ještě s velice důležitým zinkem pro udržení sexuálních funkcí v každém věku najdete v doplňku stravy Zerex Ultragold. Zerex Ultragold příznivě ovlivňuje váš sexuální život, podporuje libido a chuť na sex, obsahuje přírodní afrodiziaka a je vhodný pro seniory a muže plánující zplození dítěte. Stačí užívat 2 kapsle denně po dobu alespoň 3 měsíců. Vaše sexualita okamžitě zažije "návrat do mladých let".

A navíc právě letos v létě najdete Zerex Ultragold ve výhodném Megabalíčku společně s přípravkem Prostanax. Prostanax pečuje o zdraví vaší prostaty, přispívá k plodnosti a současně podporuje růst vlasů. S tímto kombem bude váš milostný život vášnivý a bujarý, jako nikdy předtím.

Zdroj:

Sex Frequency Statistics By Benjamin Jorgensen

 

Víte, co dělat, když se dostaví krize středního věku? Přečtěte si další článek:



sexualni kondice v kazdem veku
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow